Menu

Toevoegen BTW nummer Easy Digital Downloads

Jan Lammert 27 februari 2015

Het leuke van internet is dat het vaak niet aan landsgrenzen is gebonden. Als het nu gaat om software, abonnementen of de licenties op één van onze WordPress plugins, iedereen kan en mag er gebruik van maken. Wanneer je software verkoopt naar het buitenland wil je het ook administratief goed geregeld hebben. Bij Pronamic maken wij daarom gebruik van Easy Digital Downloads. We hebben door de jaren heen verschillende WordPress oplossingen gebruikt en geprobeerd maar op dit moment bevalt Easy Digital Downloads het best. Deze oplossing zorgt ervoor dat klanten eenvoudig kunnen bestellen en het licentiebeheer wordt automatisch bijgehouden.

Zoals eerder vermeldt willen wij bij Pronamic de zaken administratief goed geregeld hebben ook met de belastingdienst. Wanneer je zaken doet met andere ondernemers uit de Europese Unie hoef je geen BTW in rekening te brengen. Voor meer informatie, zie ook website van de Belastingdienst. Je moet dan wel het BTW-nummer van de betreffende onderneming hebben. En daar zat de uitdaging in. Easy Digital Downloads bood geen standaardoptie om een BTW-nummers toe te voegen. Pronamic heeft daarom een handige oplossing ontwikkeld in de vorm van de plugin Easy Digital Downloads – VAT.

Toevoegen BTW nummer

Deze plugin zorgt er niet alleen voor dat klanten hun BTW-nummer kunnen toevoegen maar biedt nog meer handige functionaliteiten zoals:

  • Controle BTW-nummers via validatietool van de Europese Commissie.
  • Optie ‘BTW verlegd’ per land te beheren met of zonder geldig BTW-nummer.
  • Het publiceren van het door de klant ingevulde BTW-nummer op de meegestuurde PDF-factuur. De factuur wordt genereert met behulp van de PDF Invoices plugin. Deze toevoeging ondersteunt alle standaard factuursjablonen.

Zoals je wellicht van Pronamic gewend bent, is deze plugin ook eenvoudig en op diverse manieren te gebruiken. Zo werkt het samen met alle door Easy Digital Downloads ondersteunde betaalproviders, is de plugin te gebruiken voor Europese maar ook niet-Europese ondernemingen en zijn de BTW-nummers ook te downloaden of te bekijken op de betaalhistorie pagina.

Kortom een handige oplossing voor als je software of licenties wilt verkopen aan het buitenland via Easy Digital Downloads. Kopen? Dat kan via pronamic.eu.

Altijd op de hoogte blijven?