Menu

WordPress 4.1 – Taal instellen

Remco 2 januari 2015

Vanaf WordPress versie 4.1 is het instellen van de taal sterk vereenvoudigd. Voorheen moesten WordPress gebruikers zelf een vertaalde WordPress versie downloaden. Zo is bijvoorbeeld de Nederlandse WordPress versie via http://nl.wordpress.org/ te downloaden en de Friese versie via http://fy.wordpress.org/.

In het WordPress configuratie bestand werd vervolgens met behulp van de WPLANG constante de taal geconfigureerd. In een Nederlandse WordPress installatie staat vaak define( 'WPLANG', 'nl_NL' ); gedefinieerd en in een Friese WordPress installatie define( 'WPLANG', 'fy' );.

WordPress installatie kies taal

Vanaf WordPress 4.1 is dit verleden tijd en kunnen gebruikers bij de installatie een taal kiezen. Ook na de installatie kan eenvoudig de taal gewijzigd worden via de algemene WordPress instellingen pagina. WordPress zal vervolgens volledig automatisch de vereiste vertaalbestanden downloaden.

WordPress instellingen taal

WordPress instellingen taal select

Gebruikers die per ongeluk een Engelse WordPress versie installeren kunnen nu door een instelling te wijzigen eenvoudig switchen naar een Nederlandse WordPress installatie. Voorheen moesten handmatig de vertaalbestanden geüpload en het wp-config.php bestand gewijzigd worden.

Altijd op de hoogte blijven?