Menu

5 handige plugins voor een WooCommerce WordPress webwinkel

Jan Lammert 24 november 2014

WordPress in combinatie met een webwinkel komt steeds vaker voor. Om een webwinkelfunctionaliteit toe te voegen aan je WordPress website kun je kiezen uit verschillende opties. Zelf maakt Pronamic gebruik van WooCommerce. Wij vinden dit namelijk een stabiele oplossing die volop wordt doorontwikkeld.

In de loop der jaren heeft Pronamic op haar blog heel wat artikelen geschreven waarmee je de functionaliteiten van WooCommerce met plugins kunt uitbreiden voor je WordPress webwinkel. Daarbij geven we wel altijd de disclaimer dat je een plugin met zorg moet uitkiezen. Een WordPress website met veel plugins kan namelijk minder stabiel functioneren. Zeker als de plugins niet van goede kwaliteit zijn. Los daarvan kan een plugin ook een goede toevoeging zijn voor je website. In dit blog 5 interessante plugins die de mogelijkheden van je WordPress webshop vergroten.

Brands

Sommige WordPress webwinkels genereren zoekverkeer naar hun webwinkel met behulp van merkgerelateerde zoekwoorden. Het is dan belangrijk dat deze merken prominent op de website naar voren komen. Met behulp van WooCommerce Brands is dit mogelijk. Merken kunnen in een overzicht worden weergegeven en met behulp van een shortcode eenvoudig op een webpagina worden geplaatst.

EU VAT number

Wanneer je over de grens verkoopt aan andere Europese bedrijven dan verwachten ze dat je geen BTW in rekening brengt. Om dit te kunnen realiseren heb je wel een BTW nummer van je klant nodig. De plugin EU Vat Number maakt het mogelijk dat wanneer bedrijven een BTW nummer invullen, ze geen BTW meer hoeven te betalen. Erg handig.

WooCommerce Video Product Tab

Het bekijken van online video’s heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen ten faveure van het lezen van uitgebreide productbeschrijvingen. Met behulp van deze plugin houd je rekening met deze ontwikkeling. Deze plugin voegt namelijk een extra tabblad toe aan de productbeschrijving waarin op eenvoudige wijze een video kan worden geplaatst.

Google Address Autocomplete for WooCommerce

Een vraag die wij wel regelmatig van klanten krijgen is of het ook mogelijk is om adressen die klanten opgeven automatisch aan te vullen of te controleren. Webwinkeleigenaren hebben de ervaring dat klanten toch vrij vaak onbewust een foutief adres opgeven. Met Google Addres Autocomplete for WooCommerce kan dit probleem worden opgelost. Zeker de moeite van het proberen waard.

WooCommerce Product Gift Wrap

Wanneer een klant een bestelling heeft afgerond dan wil menig webwinkelier de potentiële klant nog graag wat extra aanbieden. Wees hier voorzichtig mee en doe dit alleen maar als de klant hier echt op zit te wachten. Wat ik persoonlijk een goede upsell vind, is de aanbieding om het product feestelijk in te pakken. Soms bestel ik iets online en dan moet ik het thuis nog inpakken. Niet leuk. De plugin WooCommerce Product Gift Wrap maakt het mogelijk om deze upsell aan te bieden en geeft de beheerder van de website verschillende beheermogelijkheden.

Dit waren weer 5 handige plugins voor een WooCommerce webwinkel. Mocht jezelf nog aanvulingen hebben, plaats ze gerust in de reacties. Vragen over een WordPress webwinkel? Neem gerust contact op met Pronamic, wij hebben ruime ervaring in het ontwikkelen van WordPress webwinkels.

Altijd op de hoogte blijven?