Menu

WordPress 4.0

Karel-Jan 8 oktober 2014

In juli van dit jaar schreef mijn collega Leo al over de komst van WordPres 4.0. Begin vorige maand is WordPress 4.0 gelanceerd. Inmiddels draaien de websites van onze klanten op deze nieuwe versie. In deze blog wil ik in het kort nog even stilstaan bij de vernieuwingen en verbeteringen van deze versie. Verwacht overigens geen grote wijzigingen, het zijn met name kleine optimalisaties en vernieuwingen ten behoeve van de gebruikerservaring.

Verbeterd media onderdeel

De media uploads worden nu gepresenteerd in een overzichtelijk raster. Deze nieuwe weergave maakt het nog eenvoudiger om de media bestanden te beheren.

Het werken met embeds is vereenvoudigd

Het embedden van YouTube video’s of bijvoorbeeld tweets is sterk verbeterd. Bij het plakken van een YouTube link wordt er direct een preview van de video getoond. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld tweets. Daarnaast biedt WordPress 4.0 ondersteuning voor een groot aantal nieuwe diensten zoals CollegeHumor, YouTube afspeellijsten en talks van TED.

Focus op content

De WYSIWYG editor is verbeterd waarbij de tekstbewerker zich aanpast op de inhoud die je wilt schrijven. De WYSIWYG werkbalk blijft daarnaast altijd staan zodat de werkbalk opties altijd beschikbaar zijn.

Vind de juiste plugin

Een nieuwe raster weergave maakt het nog eenvoudiger om de juiste plugin te vinden. Daarnaast wordt er een afbeelding bij een plugin getoond om nog sneller door de plugins te kunnen scannen. Gezien het feit dat er inmiddels meer dan 30.000 plugins worden aangeboden, is dit een mooie verbetering. Daarnaast zorgt de verbeterde zoekmogelijkheid voor relevantere resultaten dan voorheen.

Wij zorgen ervoor dat onze klanten altijd gebruik maken van de laatste versie van WordPress. Geen zorgen meer over WordPress onderhoud? Neem dan contact met ons op.

Altijd op de hoogte blijven?