Menu

WooCommerce 2.2 nieuwe functionaliteiten

Remco 29 oktober 2014

pangolin-header

Het is inmiddels alweer een aantal weken geleden dat WooCommerce versie 2.2 is gelanceerd. Op 10 september werd WooCommerce 2.2 namelijk met de naam “Prowling Pangolin” gepubliceerd. De naam “Prowling Pangolin” is naar het Nederlands vertaald “Rondsnuffelende Manis”. Een Manis is een schubdier die voorkomt in Zuidoost-Azië en nu ook in de WooCommerce plugin banner.

In versie 2.2 zijn naast de gebruikelijke verbeteringen ook weer een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. De verbeteringen zijn voornamelijk gericht op het vereenvoudigen van de dagelijkse taken van een webshop beheerder.

Klanten eenvoudiger terug betalen

WooCommerce bevat nu een proces voor het terug betalen van klanten. Hierdoor wordt het eenvoudiger om klanten gedeeltelijk of volledig terug te betalen. Als de gekozen gateway terugbetalen ondersteund zal WooCommerce hier gebruik van maken om het terugbetalen automatisch te laten verlopen. En mocht de gateway dit niet ondersteunen dan is dit ook met een paar muisklikken te verwerken.

Automatische vertalingen updates

WooCommerce zal nu automatisch detecteren in welke taal je WordPress gebruikt en automatisch de actuele vertaalbestanden downloaden als deze beschikbaar zijn. Hiervoor maakt WooCommerce gebruik van het nieuwe vertalingen update systeem van WordPress. De WooCommerce vertalingen zijn hiervoor onder gebracht in een nieuwe GitHub repository:

https://github.com/woothemes/woocommerce-language-packs/

De code voor het downloaden van de vertalingen is terug te vinden in de ‘Language Pack Upgrader’ class:

https://github.com/woothemes/woocommerce/blob/v2.2.3/includes/class-wc-language-pack-upgrader.php

Verbeterde bestellingen- en voorraadbeheer

Voor de terugbetalen functionaliteit hebben de WooCommerce ontwikkelaars de bestelling items en totalen samengevoegd tot 1 paneel. Dit heeft geresulteerd in een eenvoudiger en gebruiksvriendelijker bestellingen beheerpaneel. Daarnaast is het nu mogelijk om nabestellen opties in te stellen op product variatie niveau.

Los van deze nieuwe functionaliteiten en verbeteringen zijn er onder de motorkap ook weer veel verbeteringen doorgevoerd. Voor meer informatie over deze verbeteringen en de mogelijkheden van een WooCommerce webwinkel kan er contact opgenomen worden.

Altijd op de hoogte blijven?