Menu

Google Maps locatie tonen vanuit Gravity Forms inzending

Leo 20 oktober 2014

Af en toe zie ik vragen of berichten voorbij komen waarbij de WordPress plugins Gravity Forms en de Pronamic Google Maps met elkaar worden gecombineerd. Vragen over mogelijkheden om beide plugins goed op elkaar af te stemmen. In dit bericht wil ik één van de mogelijkheden uitlichten met een eenvoudige bedrijvengids als voorbeeld.

Bedrijvengids met Google Maps kaart

Stel dat een website een eenvoudige bedrijvengids heeft waarbij registreerde gebruikers van de website een vermelding kunnen plaatsen. Om deze vermeldingen te ontvangen wordt gebruik gemaakt van Gravity Forms en de mogelijkheid om berichten te plaatsen vanaf de front-end van de website.

Zorg dat het aanmeldformulier alle velden bevat die getoond moeten worden in de bedrijvengids. Let op dat hiervoor wel gebruik wordt gemaakt van de berichtvelden voor de titel, beschrijving en afbeeldingen. Voor extra velden kan gebruik worden gemaakt van ‘Aangepaste velden’. Om een bedrijf op een Google Maps kaartje te tonen met de ingevulde adresgegevens moet ook dit veld worden gebruikt.

Als voorbeeld zal ik aangeven hoe het ingevoerde adres in Google Maps getoond moet worden:

  1. Maak een ‘aangepast veld’ aan en geef deze bijvoorbeeld de naam “Google Maps Adres”;
  2. Geef vervolgens aan dat het om een Tekstveld gaat voor meerdere regels tekst;
  3. Kies vervolgens bij ‘Naam aangepast veld’ de optie ‘Nieuw’ en vul hierin de naam van het meta-veld voor het Google Maps adres. Voor de Pronamic Google Maps plugin is dit ‘_pronamic_google_maps_address‘;
  4. Om nu het ingevulde adres van het bedrijf over te nemen moet een ’template voor inhoud’ aangemaakt worden. Selecteer hierbij de gewenste adresvelden.
  5. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Geavanceerd’ en geef aan dat het om een ‘Alleen admin’ veld gaat. Op die manier wordt het veld niet zichtbaar op de website.

Gravity Forms - Aangepast veld voor Pronamic Google Maps

 

Op dezelfde manier kunnen in principe alle Pronamic Google Maps meta-velden worden ingevuld. De belangrijkste namen van deze velden zijn als volgt:

  • _pronamic_google_maps_title
  • _pronamic_google_maps_address
  • _pronamic_google_maps_description
  • _pronamic_google_maps_active

Bij het meta-veld ‘_pronamic_google_maps_active‘ moet in het Gravity Forms veld standaard de waarde ’true’ worden ingevuld. Dit veld is nodig om aan te geven dat Google Maps actief getoond moet worden op de detailpagina van het bedrijf in de bedrijvengids.

Google Maps kaart weergeven

Om nu het Google Maps kaartje in een bericht of bedrijfsvermelding te tonen zijn er twee mogelijkheden. Ten eerste kan er eenvoudig weg een shortcode in een bericht worden geplaatst. Bij een bedrijfsvermelding is het waarschijnlijk wenselijk dat de weergave van de kaart altijd gelijk is. Daarvoor kan ook worden gekozen om de Google Maps kaart in de template van de bedrijvengids custom post type te verwerken. Op de WordPress.org plugin pagina van onze Google Maps plugin staan diverse shortcodes en mogelijkheden hoe dit kan worden geïntegreerd.

Altijd op de hoogte blijven?