Menu

WordPress beheerpagina post capabilities

Remco 4 september 2014

In het bericht “WordPress custom post type capabilities beheren” schreef ik al eerder over het beheer van custom post types en capabilities. In dit bericht noemde ik de Members en User Role Editor plugins om gebruikersrollen en capabilities mee te beheren. Toch zijn deze plugins niet altijd even gebruikersvriendelijke als het gaat om het beheren van post capabilities.

Om een gebruikersrol van de juiste capabilities te voorzien voor het beheren van een custom post type moeten er vaak veel capabilities worden toegevoegd. Voor één custom post type en één gebruikersrol is dat nog wel te overzien, maar met meerdere gebruikersrollen en custom post types kost dat al snel veel tijd. Daarnaast is het voor eindgebruikers niet altijd duidelijk welke capabilities beschikbaar zijn.

Bij Pronamic lopen we ook regelmatig tegen dit probleem aan bij het ontwikkelen van complexere WordPress websites, plugins en thema’s. We hebben daarom een eenvoudige oplossing bedacht waarmee de berichten capabilities op veel eenvoudigere wijze te beheren zijn. Hiervoor definiëren we een extra WordPress admin pagina waarop alle berichttypen en bijbehorende capabilties worden getoond.

Binnen het admin-page-permissions.php bestand tonen we vervolgens een aantal specifieke berichttypen en bijbehorende capabilities.

De WordPress admin pagina ziet er vervolgens als volgt uit:

WordPress beheerpagina post capabilities

Op deze manier kunnen beheerders op eenvoudige wijze selecteren wat welke gebruikersrol wel/niet kan. Mocht je zelf ook geïnteresseerd zijn in een WordPress oplossing waarin bepaalde zaken net even wat gebruikersvriendelijker zijn opgezet neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Altijd op de hoogte blijven?