Menu

5 gratis tips voor meer winst met je website (deel 2)

Jan Lammert 11 september 2014

Enkele weken geleden hebben wij een artikel gepubliceerd over hoe je meer winst met je website kunt behalen. Concrete en praktische tips die je in principe direct kunt uitvoeren. De tips zijn ontstaan op basis van de verleidingsprincipes van Cialdini.

 1. Wij mensen zijn dankbaar. Naast ‘papa’ en ‘mama’ is één van de eerste woordjes die kinderen leren ‘dankjewel’. Krijgen ze iets dan moeten ze ‘dankjewel’ zeggen. We krijgen dus van jongs af aan geleerd dat als je iets krijgt, je ook iets terug moet doen. Dit principe zit diepgeworteld in het menselijk systeem. Profiteer hiervan. Geef iets gratis weg, en dan bedoel ik echt gratis zonder voorwaarden, en vraag later om een klein bedankje. Een positieve review, lid worden van je Facebookpagina, etc. Het hoeft maar iets kleins en simpels te zijn maar zoiets kun je langzaam uitbouwen naar een koop.
 2. Wij mensen zijn graag bijzonder. Hoewel ik mijn vorige artikel melde dat wij kuddedieren zijn, vinden wij het weer niet fijn als dat tegen ons wordt gezegd. Elk mens wil graag uniek en bijzonder zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is wellicht Pinkpop, het grootste festival van Nederland. Zou je daar mensen gaan vragen of ze zich uniek of bijzonder voelen dan vermoed ik een hoge response. Een contradictie wanneer je nagaat dat het het grootste muziekfestival van Nederland is. Profiteer van dit bijzondere verschijnsel. Geef mensen een exclusief aanbod of zorg ervoor dat je VIP klant kan worden bij een x-bedrag aan bestellingen.
 3. Wij mensen houden van aandacht. Echte aandacht wordt gewaardeerd en dat is natuurlijk ook logisch. Geef klanten de aandacht die ze verdienen en maak het persoonlijk. Dit hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met behulp van slimme e-mailmarketing kun je de communicatie met je klant al heel persoonlijk maken. Stuur bijvoorbeeld naar klanten niet de maandelijkse nieuwsbrief maar segmenteer, personaliseer en gebruik een realistische afzendernaam.
 4. Wij mensen houden van competitie. In elke mens zit nog de oerdrift om te willen winnen en de sterkste te zijn van de kudde. Op het gebied van marketing kun je handig gebruik maken van deze oerdrift. Bij Pronamic hebben wij bijvoorbeeld al diverse malen een social media campagne gerealiseerd. Degene met de meeste likes kon een prijs winnen. Succesvolle campagnes met mooie prijzen die goed aansloten bij de doelgroep. De oerdrift om te winnen is uiteraard ook op andere manieren te kietelen, denk bijvoorbeeld aan prijsvragen of een puntenspaarprogramma.
 5. Wij mensen houden van een authentiek verhaal. Persoonlijk vind ik websites met stockfoto’s echt niet mooi. Als ik een teampagina bezoek waar een stockfoto staat met mensen met een tandpastasmile vraag ik mij af wat ze how can i help you?te verbergen hebben. Ook de stockfoto van de standaardtelefoniste met een headset vind ik een afknapper. Uiteraard ben ik bijzonder en uniek (zie ook tip 2 van dit artikel) maar ik weet zeker dat meer mensen deze mening delen. Wees daarom altijd eerlijk in de communicatie met je klant en communiceer ook je tekortkomingen. Als je het slim doet dan kun je zelfs van je zwakke punt een sterk punt maken. Ben je met een klein team? Vermeld dan dat je een compact team hebt en dat je houdt van een persoonlijke benadering. Niet de grootste in je sector? Vermeld dan trots dat je nummer 2 bent maar dat je nog harder werkt dan nummer 1 om uiteindelijk wel de grootste te worden.

Dit waren in twee sessies mijn 10 tips om meer winst met je website te behalen. Nog niet uitgelezen of wil je concreet aan de slag? Neem dan eens contact op met Pronamic. Wij werken en denken graag met je mee over hoe je website nog meer winst kan opleveren.

2 reacties

  • Ha Johannes,

   Ssst, Wietske is ons geheime wapen. Die houden we geheim.

   Hartelijke groet,
   Jan Lammert

Altijd op de hoogte blijven?