Menu

Projectmanagement met WordPress dat kan!

Jan Lammert 14 juli 2014
Orbis logo

Het succes van een goed online marketingbureau of internetbureau hangt van vele zaken af. Eén van de factoren die een rol spelen, is hoe je je projectmanagement hebt georganiseerd. Het is misschien niet het eerste waaraan je denkt maar een goed beheer van de projecten speelt een grotere rol dan je zou verwachten. Internetbureaus en online marketingbureaus zijn (heel eenvoudig gezegd) urenmachines en een slechte of onvolledige administratie van de projecten kost geld. Goed inzicht in de projecten en de afhandeling is dus cruciaal.

Pronamic bestaat ruim 9 jaar en vanaf het begin zijn wij actief bezig geweest het projectmanagement te optimaliseren en te verbeteren. Fijner voor de klant en voor ons. In de loop der jaren hebben wij ook een flink aantal tools uitgeprobeerd. Niet dat wij er niet mee konden werken maar vaak was het toch niet de ideale match. Ze waren duur, te log of de functies waren niet geschikt voor internetbureaus. Dat moest anders besloten wij. Sinds april hebben wij een eigen projectmanagementtool gelanceerd genaamd Orbis. Ontwikkeld op WordPress zorgt deze projectmanagementtool ervoor dat je eenvoudig alle projecten kunt beheren. Waarom kiezen voor Orbis? Graag geef ik op basis van mijn ervaring met Orbis drie redenen.

Eenvoud

Wanneer het op projectmanagement aankomt houd ik van eenvoud. Geen rare friemels of fratsen. Gewoon een clean dashboard met overzichtelijke functionaliteiten. Meer wil ik niet. Orbis is beschikbaar met een gratis te downloaden Bootstrap thema. Hierdoor ontstaat er een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk design die ook een prima responsive gebruikersinterface heeft. Fijn, daar houd ik van!

Orbis Dashboard

WordPress

Orbis is ontwikkeld op basis van WordPress en dat werkt erg plezierig. Het beheer van projecten, personen, etc., werkt zoals je dat bij WordPress bent gewend. En dat is fijn werken, het is niet zoeken naar beheerfunctionaliteiten maar het werkt erg intuïtief en je kunt direct aan de slag. Daarnaast is WordPress open source zodat je een grote mate van vrijheid hebt zowel in design als in functionaliteit.

Modulair

Wat ik tijdens het zoeken van een projectmanagementtool het meest lastig vond was niet dat de bestaande systemen componenten misten maar vaak juist teveel aanboden. Daardoor werd het te duur, te log of te onoverzichtelijk. Orbis bestaat uit verschillende plugins. En dat werkt een stuk fijner. De basisplugin Orbis is gratis te downloaden evenals het thema. Ook die is gratis beschikbaar. Naast deze basiszaken kun je ook extra plugins gebruiken om je projectmanagement uit te breiden met contacten, tijdschrijven, het bewaren van wachtwoorden, etc. Zo bepaal jij welke functionaliteiten je in je projectmanagementtool wilt hebben. Mis je toch nog een specifieke functionaliteit? Dan is er geen nood aan de man. Alles is ontwikkeld met WordPress als basis. Jij kunt dus zelf je eigen plugin ontwikkelen en de gewenste aanpassing realiseren.

Orbis Projects

Starten met Orbis

Zin om te beginnen met Orbis? Je kunt zo starten. Het enige wat nodig is, is een locatie waar jij je WordPress installatie kunt installeren. De meeste hostingproviders bieden een uitgebreide handleiding over hoe je WordPress kunt installeren en configureren. Wanneer je deze hebt geïnstalleerd, kun je de Orbis plugin downloaden. Vervolgens moet je het Orbis thema installeren. Wanneer je tot slot ook de membersplugin activeert dan ben je klaar. Eenvoudiger kan bijna niet. Mocht je er niet uitkomen dan mag je natuurlijk ook altijd mailen naar support@pronamic.nl. Wij helpen je tenslotte graag.

Altijd op de hoogte blijven?