Menu

De vijf grootste nadelen van WordPress

Jan Lammert 28 april 2014

De vijf grootste nadelen van WordPress. Bestaan die? Niet echt maar soms wordt er weleens anders gedacht. Pronamic heeft in Nederland een betrouwbare naam als het gaat om het ontwikkelen van WordPress websites. Nieuwswebsites, campagnewebsites, e-commercewebsites, in ons portfolio staat een diverse selectie van de door ons ontwikkelde WordPress websites.

Pitchen op een WordPress website

Dit portfolio zorgt ervoor dat wij ook met regelmaat gevraagd worden om te pitchen. Het voorbereiden van een goede pitch kost wat tijd maar we doen het graag. Een goede pitch leidt tenslotte (als het goed is) tot de ontwikkeling van een mooie WordPress website en dat is wat wij graag doen en vrolijk van worden.
Soms wil het gebeuren dat de pitch die is uitgeschreven niet specifiek gericht is op het ontwikkelen van een WordPress website. Ook webbouwers die gebruik maken van hun eigen contentmanagementsysteem mogen dan mee pitchen.Voor ons geen probleem. Bij Pronamic denken wij positief dus hoe meer zielen, hoe meer vreugd . Zolang je maar een goed verhaal hebt dan volgt de rest vanzelf. Daarbij gaan we uit van eigen kracht; we proberen een klant zo volledig en eerlijk mogelijk te vertellen over wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn van WordPress.

Helaas winnen wij niet elke WordPress pitch

Hoewel het niet leuk is moet ik wel eerlijk bekennen dat we niet elke pitch winnen. Dit kan natuurlijk ook niet, maar leuk is anders. Gelukkig winnen wij vaker een pitch dan dat wie die verliezen dus zijn we het weer snel vergeten. Maar soms dan denk ik er nog wat langer over na. Dit gebeurt als er een leuke klik was met de klant en de prijs ook naar tevredenheid was. De reden dat we het dan niet zijn geworden? Het wil soms voorkomen dat een klant een vooroordeel heeft gehoord over WordPress die niet juist blijkt te zijn. Balen! Niet leuk voor ons maar ook zeker niet voor de klant. Wat we hieraan kunnen doen? Vrolijk doorgaan met het informeren van mensen over het eerlijke verhaal achter WordPress. Daarom in dit blog een top 5 van de grootste vooroordelen over WordPress.

Vooroordeel 1: WordPress is niet veilig

Eén van de meest gehoorde opmerkingen over WordPress is dat je met WordPress een onveilige website krijgt. WordPress is het meest populaire open source systeem voor het beheren van een website. De kans dat hier een onveilige website tussenzit is dus groot. Maar dit hoeft zeker niet. Zet de WordPress constructie robuust en stevig neer en onderhoud de WordPress installatie en plugins goed en met regelmaat. De kans dat je dan met een onveilige situatie wordt geconfronteerd is al een stuk kleiner. Daarnaast zijn er ook diverse middelen om een WordPress website goed te monitoren op veiligheid. Benieuwd naar wat wij in de praktijk allemaal kunnen om een veilige WordPress website te garanderen? Neem contact op en ik vertel graag de technische kant van het verhaal of lees het eerder door ons geschreven artikel over een veilige WordPress website.

Vooroordeel 2: WordPress is alleen voor kleine bedrijven

Dit vooroordeel is deels waar, WordPress is er namelijk óók voor kleine bedrijven. Dat is het mooie van WordPress, WordPress is van en voor iedereen. Groot of klein, WordPress biedt een oplossing voor iedereen. Kleine bedrijven kunnen vaak online een goede en goedkope oplossing krijgen via standaard WordPress thema’s. Wij kunnen grotere organisatie met meer wensen goed bedienen met WordPress thema’s die opmaat gemaakt zijn. Voor inspirerende voorbeelden bekijk ook ons portfolio. Ook op de website van WordPress.org zijn diverse voorbeelden te vinden, van CNN tot MTV en van Google tot Facebook. Veel bedrijven maken gebruik van WordPress

Vooroordeel 3: Met WordPress kun je alleen maar bloggen

Heel, heel vroeger, toen WordPress net was begonnen was het inderdaad alleen maar een blogtool. Op WordPress.com kun je daarom nog steeds eenvoudig en gratis een blog aanmaken. Tijden veranderen, tegenwoordig zijn de mogelijkheden met WordPress legio en hoeven wij niet snel nee te verkopen als klanten komen met een specifieke functionaliteit of wens. E-commerce, fora, social media campagnes, veel is mogelijk. De tijd dat WordPress alleen een blogtool was, is dus allang voorbij.

Ontdek bijvoorbeeld welke verkoop mogelijkheden WordPress te bieden heeft.

Vooroordeel 4: WordPress website zijn traag

Een WordPress website kan razendsnel zijn, de kern van een WordPress website is flexibel en schaalbaar opgezet. De extra plugins waarvan een WordPress website gebruik maakt kan er wel voor zorgen dat een website traag functioneert. Het is daarom ook goed om bewust om te gaan met het gebruik van plugins. Pronamic heeft jarenlang ervaring met het gebruik van plugins en weet uit de praktijk wat goed werkt. Daarnaast is het belangrijk om een WordPress thema slim en efficiënt te laten werken. Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet hoeft een WordPress website echt niet lang te laden.

Vooroordeel 5: WordPress websites zien er hetzelfde uit

Onlangs was ik bij een communicatiebureau waarbij de eigenaar mij trots vertelde dat hij feilloos aan de buitenkant kon zien of het een WordPress website was of niet. Deze beste man had het bij het verkeerde eind. Wanneer je een WordPress website laat ontwikkelen ben je niet afhankelijk van de vormgeving. Elke WordPress website heeft een thema. Dit thema bepaalt de grafische vormgeving van de website. Je kunt een standaard WordPress thema kopen maar je kunt ook een WordPress thema laten ontwikkelen. Wanneer je kiest voor het grafisch opmaat laten maken van een WordPress thema dan kun je qua vormgeving alle kanten uit.

Tot slot

Ken jij nog meer vooroordelen over WordPress? Plaats gerust een reactie, we horen het graag. Heb je verder nog vragen over WordPress of naar aanleiding van bovenstaand verhaal zin in een goed gesprek? Je bent altijd welkom.

1 reactie

  1. Johan Velthuizen

    Sinds 1996 zijn wij actief als webdesign bureau.
    Tot 3 jaar geleden werden alle websites op maat gemaakt en vanaf de niets opgebouwd. Dit bouwen koste veel tijd en geld en dat is in tijd van crisis een groot probleem. Al een paar keer was ik door klanten benadert of ik geen websites in WordPress wilde bouwen, en heb toen als proef onze eigen website naar WordPress omgezet.
    Sindsdien heb ik mij steeds meer verdiept in WordPress en nu anno 2014 bouwen we alleen nog maar WordPress sites.
    Vooral het bouwen van webwinkels in samenwerking met Woocommerce en de Pronamic Ideal module is een geweldige combinatie.

Altijd op de hoogte blijven?