Menu

5 handige plugins voor een WordPress webshop

Jan Lammert 17 februari 2014

Bij Pronamic ontwikkelen wij met regelmaat en met veel plezier WordPress webshops. Een trend bij het ontwikkelen van WordPress webshops is dat de mogelijkheden steeds meer toenemen. Op WooThemes zijn bijvoorbeeld al meer dan 286 extensions beschikbaar. In het verleden hebben wij al diverse berichten geschreven over wat handige plugins zijn. Vanwege de rappe groei hierbij weer een update van een aantal handige uitbreidingen voor WordPress webshops in combinatie met WooCommerce.

  • Email Cart for WooCommerce. Met deze plugin is het mogelijk om een klant met een link direct naar de checkout pagina te dirigeren. De klant hoeft dan alleen nog maar af te rekenen. Handige optie als een klant telefonisch wordt geholpen, voor een nieuwsbrief of voor een klant die de bestelling met iemand wil delen.
  • PDF Invoices. Wanneer een WordPress webwinkel gericht is op B2B dan wordt een factuur per PDF gewaardeerd. Met deze plugin wordt dit mogelijk gemaakt.
  • Product Bundles. Voor sommige webwinkeliers onmisbaar en voor sommige winkeliers een handige marketingtool. In beide gevallen is de plugin Product Bundles van harte aan te bevelen. Deze plugin maakt het namelijk mogelijk om verschillende producten in een WordPress webwinkel te bundelen tot één pakket.
  • Product Finder. De tijd van 20 producten in een WordPress webwinkel is definitief voorbij. Sommige WordPress webwinkels die door ons zijn ontwikkeld bevatten wel honderden producten en variaties. Het kunnen vinden en selecteren van het juiste product moet eenvoudig blijven. De Product Finder kan hierbij helpen. De plugin maakt het mogelijk om in een WooCommerce webwinkel te filteren op producteigenschappen en categorieën. Daarnaast realiseert deze plugin een zoekveld voor producten en een prijsfilter.
  • Limited Deals. Schaarste is één van de drijfveren om een klant te verleiden tot een aankoop. Met de plugin Limited Deals kan dit gevoel goed worden gecreëerd. Deze plugin maakt het namelijk mogelijk om eenvoudig een countdown aan te maken met behulp van een shortcode.

Naast deze 5 plugins zijn er nog meer handige uitbreidingen te verzinnen. Heb jezelf nog een favoriet die nog niet in deze lijst staat? Plaats hem gerust in de reacties. Vragen over mogelijke uitbreidingen? Neem gerust contact met ons op. Wij informeren graag over de mogelijkheden die WordPress webshops bieden.

Altijd op de hoogte blijven?