Menu

iDEAL voor Easy Digital Downloads

Remco 28 januari 2014

iDEAL voor Easy Digital DownloadsDe Easy Digital Downloads  plugin van  Pippin Williamson is een gratis WordPress plugin om eenvoudig downloads te verkopen. De installatie van de plugin is eenvoudig en binnen enkele minuten kan dan ook gestart worden met het verkopen van downloads. De plugin is met behulp van extensies uit te breiden met verschillende betaalmethodes en is standaard uitgerust met de PayPal-betaalmethode.

Sinds kort is de Pronamic iDEAL plugin ook uitgerust met ondersteuning voor de Easy Digital Downloads plugin. Hiermee is de Easy Digital Downloads plugin nu ook eenvoudig uit te breiden met de iDEAL-betaalmethode. Binnen de Pronamic iDEAL plugin worden vrijwel alle populaire iDEAL-providers en aansluitingen ondersteund. Hiermee is de Easy Digital Downloads plugin ook zeer interessant voor Nederlanders die downloads willen verkopen.

iDEAL-betaalmethode configureren

Na het installeren van de Pronamic iDEAL plugin kan er een iDEAL-configuratie toegevoegd worden. Hier kunnen de gegevens van de iDEAL-provider ingevoerd worden om iDEAL-betalingen te kunnen verrichten. Vervolgens is iDEAL via de Easy Digital Downloads instellingen te activeren.

Easy Digital Downloads payment gateways iDEAL
Easy Digital Downloads betaalmethode instellingen.

Bezoekers kunnen vervolgens bij het afrekenen kiezen voor de iDEAL-betaalmethode en veilig afrekenen via hun eigen bank.

Easy Digital Downloads checkout iDEAL
Easy Digital Downloads afrekenen met iDEAL.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het verkopen van downloads zoals muziek, e-books, software of andere digitale bestanden dan is de Easy Digitale Downloads plugin in combinatie met de Pronamic iDEAL plugin een zeer krachtige oplossing. Ook dankzij de kant en klare thema’s voor de Easy Digitale Downloads plugin is snel een mooie website neer te zetten voor verkopen van bestanden.

WordPress ontwikkelaar

Ik ben als WordPress ontwikkelaar enthousiast over de Easy Digital Downloads oplossing met iDEAL. Pippin heeft een zeer krachtige en nette plugin ontwikkelt die slim gebruik maakt van standaard WordPress functionaliteiten. De plugin code is terug te vinden op GitHub en iedere WordPress ontwikkelaar kan dan ook bijdragen aan de plugin. Als WordPress internetbureau houden wij de ontwikkelingen van deze plugin dan ook goed in de gaten. Voor meer informatie over de mogelijkheden en hulp bij het opzetten van een website voor het verkopen van downloads kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

6 reacties

 1. Zeer goed nieuws vanuit Drachten! We gebruiken de plugin al een tijdje, deze werd ooit zelfs in opdracht van Eisma gemaakt, maar deze uitbreiding komt heel goed uit!

 2. Plug-in werkt gebruiksvriendelijk. Loop alleen tegen probleem dat de url voor een download niet correct wordt verwerkt. Als deze naar een PDF of een ibooksbestand gaat dan wordt de extensie omgezet in .html in plaats van .pdf of .iBooks is alleen via iDeal niet via Paypal in combinatie met EDD.

  • Ik heb zojuist geprobeerd om dit probleem te reproduceren, maar dit lukt me niet. De download link op de “Checkout » Purchase Confirmation” pagina en de link in de “Ontvangstbewijs” e-mail werken correct. De download link verwijst bij mij echter niet rechtstreek naar een .PDF of .HTML bestand, maar naar een unieke download URL voor mijn aankoop, bijvoorbeeld:

   De Pronamic iDEAL plugin geeft in principe ook alleen maar aan Easy Digital Downloads dat de betaling succesvol was. De Easy Digital Downloads plugin zorgt er vervolgens voor dat e-mail met download links wordt verstuurd en de download beschikbaar is voor de betreffende koper.

   https://github.com/pronamic/wp-pronamic-ideal/blob/2.6.0/classes/Pronamic/EasyDigitalDownloads/IDeal/AddOn.php#L227

 3. Remco

  Bedankt voor je antwoord. Het probleem werd veroorzaakt omdat de downloadfiles in een verkeerde directory stonden. De directory EDD upload directory was leeg en dat veroorzaakte blijkbaar de .html extensie en dus geen download.

  Het werkt nu wel goed.

  • Ik heb inmiddels een bericht gestuurd aan “Easy Digital Downloads” met de vraag of ze de Pronamic iDEAL plugin kunnen opnemen op hun extensies pagina.

   Dus als ik het goed begrijp kan ik Pronamic vinden binnen de EDD plugin?

   De “Pronamic iDEAL” plugin is een losse plugin die de “Easy Digital Downloads” plugin uitbreid met de iDEAL-betaalmethode:

   https://www.pronamic.nl/wordpress/plugins/pronamic-pay/

Altijd op de hoogte blijven?