Menu

Project management in WordPress met Orbis

Karel-Jan 4 december 2013
Orbis logo

OrbisEen eigen bedrijf runnen is niet eenvoudig. Er zijn veel zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Elke ondernemer komt op den duur op het punt waar antwoord gevonden moet worden op belangrijke vragen zoals: Hoe zorg je voor een optimaal verloop van je bedrijfsprocessen? Hoe beheer je je projecten? Hoe houd je je gewerkte uren bij? Hoe zorg je ervoor dat een project volgens planning loopt? Uiteraard heeft Pronamic ook met deze vragen geworsteld.

Bij het beantwoorden van deze vragen zijn we op zoek gegaan naar systemen die dit konden vereenvoudigen. Uiteindelijk kwamen we uit op verschillende systemen voor verschillende onderdelen in het proces. Het grote nadeel hiervan was dat deze systemen geen koppeling (of een beperkte) koppeling met elkaar hadden. Ook waren deze systemen over het algemeen te complex en gebruikten we slechts 10% van de functionaliteiten. De werking hiervan was daardoor nooit naar volle tevredenheid. We wilden terug naar de basis. Een eenvoudig systeem met mogelijkheden om uit te breiden. Dat is waar het idee van Orbis is ontstaan. Een ‘bedrijfstool’ gebouwd op WordPress. Ja je hoort het goed, WordPress!

Wij zijn overtuigd van de kracht van WordPress en zijn van mening dat WordPress geschikt is voor meer dan alleen websites. WordPress is een krachtig framework die gebruikt kan worden voor de meest uiteenlopende producten en systemen. Orbis is een WordPress plugin voor project management, contact management, intranet en meer. We hebben onlangs de eerste versie van Orbis gelanceerd. In een later stadium zal Orbis uitbreidbaar worden door middel van een aantal krachtige plugins. Laten we Orbis eens onder de loep nemen. Wat kan het?

 

Orbis laptop

Bedrijven

Het is mogelijk om bedrijven toe te voegen en hierbij de nodige informatie op te slaan. Ook kunnen er reacties bij bedrijven geplaatst worden. Zo kan je alle belangrijke informatie over een bedrijf op een centrale plaats bewaren.

Projecten

Het is mogelijk om projecten toe te voegen en deze te koppelen aan een bedrijf. Een project bevat een titel en een beschrijving. Daarnaast kan uiteraard het projectbudget worden opgegeven en kan er een akkoord worden gekoppeld aan een project. Plaats reacties om aanvullende informatie aan het project toe te voegen.

Contacten

Naast bedrijven en projecten kunnen er ook personen toegevoegd worden. Personen kunnen uiteraard aan bedrijven worden gekoppeld. In combinatie met reacties kan het prima gebruikt worden als een basic Customer Relation Management tool.

Intranet

WordPress kan met haar berichten functionaliteit uitstekend gebruikt worden als Intranet. Orbis bevat daardoor automatisch een intranet. Houd je werknemers op de hoogte door middel van berichten. Uiteraard hebben de gebruikers de mogelijkheid om te reageren.

Orbis in de praktijk

Orbis is een plugin voor WordPress. Wat Orbis uniek maakt is dat de front-end een grote rol speelt. We zijn van mening dat de admin interface van WordPress niet toereikend genoeg is voor een dergelijk systeem. We hebben daarom een front-end WordPress thema beschikbaar gesteld. De plugin is te downloaden in de WordPress respository. Het Orbis thema is beschikbaar op Github.

We hebben Orbis vorige week gelanceerd en er zijn nog veel verbeteringen mogelijk. De eerste release is slechts een begin van wat er komen gaat. Wacht niet langer en ervaar zelf de voordelen van Orbis. Heb je ideeën, aanvullingen of heb je een bug gevonden dan horen we dat uiteraard graag.

Voor meer informatie, kijk op Orbiswp.com.

Altijd op de hoogte blijven?