Menu

WordPress 3.7

Karel-Jan 28 oktober 2013

Vorige week vrijdag is WordPress 3.7 gelanceerd. De eerste release candidate werd al eerder vrijgegeven. Deze nieuwe versie bevat een aantal noemenswaardige updates.

Laten we de belangrijkste updates van WordPress 3.7 eens onder de loep nemen.

Automatische updates voor kleine releases

WordPress 3.7 bevat een geavanceerd update systeem waarbij WordPress core automatisch geupdate zal worden. Hiermee zullen bijvoorbeeld beveiligingslekken snel verholpen worden. WordPress noemt deze techniek ‘automatic background updates’. Dit geldt overigens alleen voor kleine releases. Kijk ook eens naar onze WordPress onderhoudsabonnementen voor een volledig up to date systeem.

Language packs

In lijn met de automatische updates heeft WordPress 3.7 de optie om op eenvoudige wijze vertalingen up te daten. Het updaten hiervan gaat automatisch en staat los van de updates voor plugins, thema’s of WordPress core.

Betere zoekresultaten

De zoekfunctie van WordPress is verbeterd. Bij de nieuwe versie ligt meer focus op relevantie. Dat betekent dat er in eerste instantie gezocht wordt in de titel en daarna pas in de content van het bericht. Dit zal hoogstwaarschijnlijk resulteren in betere zoekresultaten.

Date queries

Een mooie technische toevoeging zijn de date arguments voor de WP_Query class. Dankzij deze toevoeging is het eenvoudiger om geavanceerde queries uit te voeren waarbij de berichten binnen een bepaalde periode opgevraagd kunnen worden.

Extra security updates

Naast bovenstaande verbeteringen zijn er ook een aantal noemenswaardige updates met betrekking tot beveiliging doorgevoerd. Zo is bijvoorbeeld de wachtwoord sterkte meter verbeterd en verlopen de WordPress updates via een SSL verbinding.

Altijd op de hoogte blijven?