Menu

Vijf redenen voor een kerk website, deel 1: nieuwe bezoekers

Leo 29 oktober 2013

Het is tegenwoordig belangrijk voor een kerk om online vertegenwoordigt te zijn. Gelukkig zien veel kerken de noodzaak hiervan ook in en lanceren een website. Maar waarom is dit zo belangrijk? Bekeken vanuit een nieuwe bezoeker beschrijft dit artikel vijf redenen voor een kerk om een website te hebben.

Wie, wat, waar

In de huidige tijd oriënteren mensen zich eerst op internet welke kerk zij willen bezoeken. Het is dus in veel gevallen de eerste kennismaking met uw kerk. Het is alleen daarom al erg belangrijk om als kerk een website te hebben. Nieuwe bezoekers kunnen zo een goed beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten bij u in de kerk.

Adresgegevens

Wil een bezoeker uw kerk voor het eerst bezoeken dan zijn de adresgegevens de eerste gegevens waar zij naar zoeken. Zorg er dus voor dat deze duidelijk worden gecommuniceerd.

Contact

Het is aannemelijk dat nieuwe bezoekers enkele vragen hebben over uw kerk. Een contactformulier geeft dan een laagdrempelig gevoel om contact met u op te nemen.

Agenda

Een tweede onderdeel dat interessant is voor nieuwe bezoekers, is wanneer de kerkdiensten en eventuele andere activiteiten plaatsvinden. Het is daarom belangrijk om het tijdstip van de zondagse kerkdiensten duidelijk te maken. Dit kan in de vorm van een agenda of eenvoudig in een duidelijke beschrijving van het tijdstip van de kerkdiensten.

Podcasts

Door een podcast op een website toe te voegen kunnen bezoekers van uw website bijvoorbeeld de preek of een hele kerkdienst terugluisteren. Voor nieuwe bezoekers een mooie gelegenheid om eerst een preek of dienst te beluisteren voordat zij bij uw gemeente op bezoek komen. Wil een lid of vaste bezoeker na de kerkdienst de preek nog eens terugluisteren, dan is dit natuurlijk een mooie mogelijkheid om deze via de website te beluisteren.

Altijd op de hoogte blijven?