Menu

WordPress webshops 5 handige plugins – deel 2

Jan Lammert 16 september 2013

Begin deze maand schreef ik een blog over 5 handige plugins voor WooCommerce. Nadat ik het bericht geplaatst had begon het al te kriebelen, er zijn namelijk nog meer plugins die ik van harte kan aanbevelen. Daarom in dit bericht een tweede serie met handige WooCommerce plugins voor WordPress webshops.

Ook in dit bericht wil ik graag de disclaimer geven dat het gebruik van een plugin hetzelfde is als het drinken van een goed glas wijn: gebruik met mate.

Viral Coupon

Sommige producten die ik online tegenkom zijn soms de perfecte oplossing voor een probleem. Alleen mensen weten niet dat het product bestaat. Het geven van een korting als een consument het product via Social Media deelt kan dan een goede oplossing zijn om meer bekendheid te genereren. Met behulp van Viral Coupon is dit mogelijk. Ook biedt deze optie verschillende beheeropties als het gaat om het type social media en de soort van korting die men moet krijgen.

Order/Customer CSV Export

Veel gaat automatisch maar niks gaat vanzelf. Deze wijsheid is ook van toepassing bij het maken van koppelingen tussen administratie- of CRM systemen en WordPress webshops. Aan de ontwikkeling van een maatwerkkoppeling kleven diverse nadelen. Mijn advies daarom; begin eenvoudig met een CSV export met behulp van Order/Customer CSV Export en bij succes is deze nog altijd uit te breiden.

Loyalty Rewards

Er zijn al complete marketingboeken volgeschreven over de zin, en volgens sommige de onzin, van klantenloyaliteitssystemen. Een interessant fenomeen maar voor sommige webwinkeliers kan het goed werken. Werken met een klantenloyaliteitssysteem is enerzijds te bereiken met de Dynamic Pricing plugin die ik in mijn vorige bericht al beschreef maar anderzijds kan het ook met de Loyalty Rewards plugin for WooCommerce. Voordeel van deze plugin ten opzichte van de Dynamic Pricing plugin is dat deze plugin echt is toegespitst op het binden van klanten. Zo zijn er bijvoorbeeld meer beheeropties. Vaste klanten kunnen niet alleen korting krijgen maar men kan ook punten verzamelen.

Custom Zero Price

Veel webwinkeliers zullen dit probleem herkennen, niet alle producten zijn geschikt om rechtstreeks af te rekenen. Soms is het handiger dat de koper eerst contact opneemt. De bestelbutton moet dan veranderen in bijvoorbeeld een bel-mij-button. De Custom Zero Price for WooCommerce plugin maakt het mogelijk om de tekst van de button te wijzigen.

Measurement Price Calculator

Uiteraard heb ik de gemiddelde webwinkelbezoeker hoog zitten. Toch is mijn ervaring door de jaren heen dat je het zeker niet te moeilijk moet maken. Daarom is deze plugin voor WordPress in combinatie met WooCommerce ook zo handig voor je WordPress webshop. Met de plugin Measurement Price Calculator is het namelijk mogelijk om webwinkelbezoekers eenvoudig te laten berekenen hoeveel vierkante meter ze exact nodig hebben.

Uiteraard zijn er meer plugins en oplossingen denkbaar in combinatie met WordPress en WooCommerce. Een goede tip? Plaats deze dan in de reacties. Voor vragen en opmerkingen is het natuurlijk ook mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen.

Altijd op de hoogte blijven?