Menu

Twinfield koppeling voor WordPress en WooCommerce

Remco 7 augustus 2013

TwinfieldDegenen die ons werk nauwlettend volgen zullen waarschijnlijk al wel eens opgemerkt hebben dat we werken aan Twinfield koppeling voor WordPress. In 2011 schreef ik op mijn eigen weblog in het artikel “Twinfield usability en API” al over de Twinfield API. Sindsdien hebben we regelmatig gesleuteld aan de Twinfield PHP-bibliotheek en is deze inmiddels ook beschikbaar op GitHub. Afgelopen maanden zijn we intensiever met de Twinfield koppeling bezig en werken we aan een bruikbare koppeling voor WordPress.

Inmiddels is er een basis WordPress Twinfield beschikbaar waarmee een koppeling met Twinfield gemaakt kan worden. Deze basis plugin is in staat om Twinfield klanten en facturen vanuit Twinfield op te vragen en te tonen in een WordPress website. Voor organisaties die gebruik maken van Twinfield en werken met een WordPress intranet kan dit al een zeer handige functionaliteit zijn. Twinfield klanten en facturen zijn eenvoudig op te vragen via een unieke WordPress URL:

  • {klantnr}
  • {factuurnr}

Via het intranet van Pronamic op basis van WordPress en Orbis maken we hier regelmatig gebruik van. Dankzij deze functionaliteit kunnen we eenvoudig facturen en betalingen bekijken en controleren. Een groot voordeel is dat elke factuur via een permanente link via ons intranet is te raadplegen, hierdoor kunnen we in e-mail en chat conversaties eenvoudig verwijzen naar facturen. Sinds kort kunnen we naast het opvragen van gegevens ook eenvoudig bedrijven in ons Orbis intranet systeem synchroniseren met Twinfield.

Afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om deze functionaliteiten ook beschikbaar te stellen voor de WooCommerce webwinkel plugin. Hiermee moet het mogelijk worden om WooCommerce klanten en bestellingen eenvoudig door te plaatsen naar Twinfield. Dit kan WooCommerce webwinkel eigenaren die werken met Twinfeld enorm veel tijd besparen en worden administratieve handelingen tot een minimum beperkt.

Voor degenen die graag de ontwikkelingen van de Twinfield koppeling voor WordPress en WooCommerce willen volgen zijn waarschijnlijk de volgende GitHub repositories interessant om te volgen:

We gaan komende weken bekijken hoe we de WooCommerce Twinfield plugin beschikbaar gaan stellen voor de WordPress en WooCommerce community. Mocht u zelf geïnteresseerd zijn in deze oplossing en/of ideeën/opmerkingen hebben dan horen we dat graag.

1 reactie

  1. Goed initiatief. Kijkend naar mijn eigen situatie, een koppeling tussen Woocommerce en Moneybird zou ook mooi zijn!

Altijd op de hoogte blijven?