Menu

5 populaire plugins voor WordPress webshops

Jan Lammert 18 juli 2013
Blog WooCommerce plugins

Op het Pronamic blog is het een regelmatig terugkerende thema, een webshop met WordPress. In een eerder artikel, Webshop met WordPress, schreef ik al over de mogelijkheden die een standaard WordPress website in combinatie met WooCommerce biedt. Deze standaardmogelijkheden zijn al redelijk uitgebreid. Elke week zie ik diverse voorbeelden van startende webshops die alleen met WordPress en WooCommerce zich goed redden.

Het is goed om in het achterhoofd te houden dat het onnodig of teveel gebruik van plugins zeker geen aanbeveling is. Teveel plugins maakt het updaten en flexibel houden van de WordPress omgeving vaak uitdagender. Wat dat betreft is het gebruik van plugins vergelijkbaar met het drinken van een goed glas wijn, kies alleen goede plugins, doe het alleen met een goede reden en doe het met mate. Deze opmerking in gedachte houdend wil ik de lezer graag wijzen op een aantal plugins die van meerwaarde kunnen zijn voor een WordPress webshop en waar ik enthousiast van word.

Pronamic iDEAL

Ik moet toegeven dat het wellicht wat commercieel lijkt om te beginnen met een door Pronamic ontwikkelde iDEAL plugin maar het is wel een plugin die we bijna standaard gebruiken bij de realisatie van een WordPress webshop. Welke WordPress webshop biedt namelijk geen iDEAL bij het betalen aan? De Pronamic iDEAL plugin zorgt voor een koppeling tussen alle belangrijke webwinkelplugins van WordPress zoals o.a. WooCommerce, Jiggoshop en WP E-Commerce en tussen alle belangrijke paymentproviders zoals de Nederlandse banken (Rabobank, ABN Amro, ING, etc.) maar ook o.a. TargetPay, Mollie en Sisow. Hierdoor ontstaat er een flexibele oplossing die ervoor zorgt dat het afrekenen met iDEAL via een WordPress webshop een fluitje van een cent wordt.

Dynamic Pricing

Onze ervaring is dat webwinkeliers die al wat langer bezig zijn of een flinke volume draaien graag wat meer willen variëren in prijzen. Met de Dynamic Pricing van WooCommerce is dit mogelijk. Met deze plugin is het mogelijk om productprijzen meer te laten variëren en te beheren. Te denken valt dan aan een korting voor goldmembers, 10% korting bij het bestellen van 5 producten of 10% korting op een upsell.

Newsletter Subcription

Contact blijven houden met klanten. Dat is fijn. Met behulp van de Newsletter
Subcription
 plugin en de mogelijkheden die MailChimp biedt is het mogelijk. Door gebruik te maken van deze plugin is het namelijk niet alleen mogelijk om klanten te vragen zich tijdens het bestelproces in te schrijven voor de nieuwsbrief. Ook is het mogelijk om met behulp van de mogelijkheden die MailChimp biedt, klanten op gepersonaliseerde wijze een mail te sturen met daarin bijvoorbeeld de vraag om een recensie te schrijven.

Order Delivery Date

Wanneer moet een product worden afgeleverd? Deze vraag zal door elke webwinkelier gesteld worden. Het antwoord kan worden gegeven door het toevoegen van een vrij tekstveld in het orderproces. Een prima en flexibele oplossing. Bij sommige webwinkeliers is een vrij tekstveld geen handige oplossing omdat het product niet altijd geleverd kan worden. Dan is deze Order Delivery Date plugin handig. Met behulp van deze plugin wordt tijdens het bestelproces namelijk gevraagd aan de klant wanneer het product moet worden geleverd. Dat is echter niet alles. Ook is het mogelijk om vakantiedagen of geblokkeerde dagen toe te voegen waarop niet geleverd kan worden. Verder is het mogelijk om de besteldatum ook in de e-mail te plaatsen die de klant krijgt na het betalen. Tot slot is het handig om te weten dat deze plugin ook de Nederlandse datumnotatie hanteert en dat het zelf mogelijk is om desgewenst niet alleen een datum maar ook een tijd toe te voegen.

WooCommerce Stock Synchronization

Eén voorraad maar meerdere WordPress webwinkels? Het gebeurt vaker dan wordt gedacht. De WooCommerce Stock Synchronization kan dan een handige oplossing zijn. Met behulp van deze plugin is het mogelijk om 1 voorraad te beheren vanuit diverse WordPress webshops.

Uiteraard zijn er meer plugins en oplossingen denkbaar in combinatie met WordPress en WooCommerce. Een goede tip? Plaats deze dan in de reacties. Voor vragen en opmerking is het natuurlijk ook mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen.

Altijd op de hoogte blijven?