Menu

Veilige WordPress website, kies Sucuri

Jan Lammert 8 mei 2013

In gesprekken met klanten merk ik dat de veiligheid van WordPress een terugkomende vraag is. Deze vraag kan ik geruststellend beantwoorden, in principe is WordPress een erg veilig systeem om mee te werken. Anderzijds is het wel goed om waakzaam te zijn. Bij het niet tijdig updaten van WordPress of bij het gebruik van verkeerde plugins kunnen zich vervelende veiligheidsproblemen voordoen.

Vandaar adviseer ik klanten ook om gebruik te maken van het Pronamic onderhoudsabonnement voor WordPress onderhoud en support . Ook het onveilig gebruik van FTP gegevens is vaak een bron van problemen. Bij Pronamic hebben we deze zaken daarom grondig aangepakt; websites van klanten krijgen periodiek en proactief een update, FTP gegevens zijn goed afgeschermd en wij weten welke plugins veilig zijn.

Lopen klanten bij Pronamic dan helemaal geen risico? Nee, je kunt geen 100% veiligheid garanderen. Ook als je alle zaken goed voor elkaar hebt, of denkt te hebben, kun je slachtoffer worden van malware. Zowel bij open- als bij closed source. Sommige klanten van Pronamic verwachten of willen een 100% veilige WordPress website. Een website besmet met malware is natuurlijk ook erg vervelend. Je kunt zomaar een paar uur offline zijn mocht het gebeuren. Voor deze groep klanten die kiezen voor maximale zekerheid bieden wij Sucuri aan. Sucuri is een online webdienst die ervoor zorgt dat een WordPress website veilig en schoon blijft. Dit doen ze door WordPress websites te monitoren en wanneer er een infectie is, deze meteen op te ruimen. Niet overtuigd van het gebruik van Sucuri? Hierbij een aantal redenen waarom Pronamic heeft gekozen voor het gebruik van Sucuri.

  • Regelmatige controle: Sucuri doet om de 3 uur een controle op malwares, vreemde javascripts, vreemde iframes, vreemde doorverwijzingen, etc.
  • Blacklisted: Een klant vindt malware op de site vervelend maar een melding hiervan bij Google wordt vaak als nog vervelender ervaren. Sucuri zorgt ervoor dat de website niet op een zwarte lijst komt te staan bij Google, AVG of Norton.
  • WordPress geschikt. Pronamic houdt van WordPress maar Sucuri niet minder. En dat kun je merken. Zo is er onder andere een Sucuri plugin waarmee je eenvoudige wijzigingen in files of berichten in je WordPress site kunt controleren. Ook het deskundig controleren van acces-files of de core-file van WordPress is bij Sucuri in vertrouwde handen. Tot slot is de firewall die spammers tegenhoud van prima kwaliteit.
  • Snelle berichtgeving. Gebeurd er iets vreemds met je website dan wil je dat zo snel mogelijk weten. Sucuri stuurt je snel een e-mail, DM via Twitter of een SMS. Zowel over vreemde infecties maar ook als je website offline is of als er een DNS wijziging heeft plaatsgevonden.
  • Verwijderen malware. De beste reden om te kiezen voor Sucuri is dat ze niet alleen malware signaleren maar ook een oplossing bieden. Ze verwijderen deels automatisch en deels handmatig zelf de malware. Hierdoor kan het probleem snel worden opgelost zonder dat een zoekmachine het überhaupt kan signaleren.

Ook gebruik maken van Sucuri? Bestellen kan via de website van Sucuri. De kosten voor een licentie zijn er al vanaf 89 dollar. Daarnaast is het ook mogelijk om tegen een aantrekkelijk prijs een licientie te kopen bij Pronamic. Neem contact op voor de voorwaarden en prijzen.

Altijd op de hoogte blijven?