Menu

5 must have WordPress plugins – Deel 5

Karel-Jan 9 april 2013

Ik heb inmiddels al 20 plugins in de 5 must have WordPress plugins behandeld. In deze blog behandel ik er wederom een vijf-tal. Dit keer komen de volgende plugins aan bod: Smarter Navigation, Multiple Post Thumbnails, Gravity Forms – Placeholders add-on, bbPress en WooCommerce.

Smarter Navigation

Bij het tonen van een blogbericht is het in sommige gevallen gewenst om links naar een volgende of vorige bericht te tonen. Dit kan eenvoudig met de WordPress functies next_post_link en previous_post_link. Echter, deze functies werken niet met berichten die gebruik maken van custom taxonomies. De Smarter Navigation plugin heeft hier een oplossing voor. Dankzij de plugin kan je de functies previous_post_smart en next_post_smart gebruiken die naadloos samenwerken met custom taxonomies.

Gravity Forms – Placeholders add-on

De Gravity Forms – Placeholders add-on plugin voegt de HTML 5 placholders functionaliteit toe aan de Gravity Forms formulieren. De plugin past een jQuery fallback toe zodat deze toevoeging in alle browsers werkt. Ideaal om je Gravity Forms formulieren compacter te maken.

Multiple Post Thumbnails

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je meerdere post thumbnails in je WordPress thema wilt gebruiken. De Multiple Post Thumbnails plugin heeft hier een oplossing voor. De plugin werkt met pages, posts en custom post types. Je kan een onbeperkt aantal post thumbnails aanmaken.

bbPress

bbPress is de meest bekende forum software voor WordPress, gemaakt door de ontwikkelaars van WordPress. bbPress werkt volgens de WordPress standaarden. De installatie en configuratie is erg eenvoudig. Binnen enkele minuten kan je je forum up and running hebben. Uiteraard biedt het genoeg template functies, filters en hooks om het geheel naar eigen wens in te richten.

WooCommerce

WooCommerce is een van de bekendere e-commerce platformen voor WordPress. In een vorige blog heb ik al uitgebreid geschreven over de functionaliteiten van WooCommerce. WooCommerce is inmiddels meer dan 600 duizend keer gedownload. Niet onaardig voor een  platform wat slechts een jaar bestaat. Pronamic heeft veel ervaring met WooCommerce en daarom mag deze plugin ook niet in deze lijst ontbreken.

Altijd op de hoogte blijven?