Menu

WooCommerce 2.0

Jan Lammert 8 maart 2013

In maart 2012 schreef mijn collega Karel-Jan al uitgebreid over de functionaliteiten die WooCommerce biedt. Ondertussen heeft het ontwikkelteam van WooCommerce niet stilgestaan. Een jaar verder is de tijd rijp voor WooCommerce 2.0. Een moment waar ik, en ik vermoed vele anderen, halsreikend naar hebben uitgekeken. Pronamic maakt bij diverse webwinkels naar tevredenheid gebruik van WooCommerce maar ziet ook volop mogelijkheden om WooCommerce nog functioneler en gebruikersvriendelijker te maken. Zelf was ik daarom ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van WooCommerce 2.0. En dan met name in de nieuwe mogelijkheden voor de gebruikers en bezoekers van de webwinkel.

Hieronder mijn belangrijkste bevindingen uit de lijst van tientallen nieuwe opties die zijn toegevoegd:

 • Directe controle of de bezoeker invulvelden correct heeft ingevuld.
 • Betere voorraadbeheer. Bij het voorraadbeheer kan rekening worden gehouden met niet afgerekende bestellingen.
 • Het kunnen beheren van de inhoud en opmaak van de transactie e-mails.
 • Het opnieuw kunnen versturen van bestel e-mails.
 • Het berekenen van extra betaalkosten. Sommige betaalmethodes kosten wat meer. Deze kosten zijn nu ook door te berekenen aan de consument.
 • Het eenvoudiger beheren van uitgelichte producten zoals een goedverkopend product of een product waar een extra korting op zit.

Naast deze nieuwe functionaliteiten zijn ook veel bestaande functionaliteiten verbeterd en overzichtelijker geworden. Een volledig overzicht van alle (verbeterde) functionaliteiten is te vinden in Github. Uiteraard is het ook mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen met Pronamic als je meer wilt weten over een webwinkel in WordPress met WooCommerce.

2 reacties

 1. Hans de Valk

  Beste Jan,

  Een vraag over WP/Woocommerce: kan ik een korting laten afhangen van de login van een klant, bijv. zakelijke klanten krijg een bepaalde korting op een product, en die koting kan ook weer per product verschillen.

  MVG
  Hans de Valk

  • Beste Hans,

   Dit is niet standaard mogelijk. Wanneer je echter de Dynamic Pricing Extension aanschaft dan is het wel mogelijk om bijvoorbeeld goldmembers korting te geven op bepaalde producten.

Altijd op de hoogte blijven?