Menu

5 must have WordPress plugins – Deel 4

Karel-Jan 11 maart 2013

Deel 4 uit de 5 must have WordPress plugins reeks. In deze blog behandel ik WordPress importer, Pronamic Framework, Mobble, Taxonomy Images en Hotfix.

WordPress Importer

De WordPress Importer plugin mag niet ontbreken bij een WordPress theme ontwikkelaar. Met deze plugin kan je eenvoudig berichten, pagina’s, tags, categorieën en reacties importeren vanuit een WordPress export bestand. Ideaal voor het overplaatsen van content tussen verschillende WordPress omgevingen. Pronamic heeft veel ervaring met content migraties en gebruikt daar verschillende tools voor. De WordPress Importer plugin is daar één van.

Pronamic Framework

De Pronamic Framework plugin biedt een aantal handige template functies en widgets voor je WordPress omgeving. Door middel van shortcodes kan je eenvoudig een login formulier toevoegen, de laatste berichten van een gebruiker tonen en de terms van een taxonomy weergeven. Ook maakt het de extra custom post type ‘pronamic_block’ aan die voor verschillende doeleinden ingezet kan worden.

Mobble

Mobble is erg eenvoudige plugin welke een aantal mooie conditionele functies biedt voor het detecteren van het gebruik van een mobiel apparaat. Onmisbaar voor bijvoorbeeld het volledig compatibele maken van een responsive design. In combinatie met W3 Total Cache is overigens de snippet die mijn collega Remco Tolsma heeft geschreven erg handig.

Taxonomy Images

Met Taxonomy Images kan je eenvoudig afbeeldingen aan categorieën, tags en aan de terms van custom taxonomies toevoegen. Een plugin die veel gebruikt wordt. Wellicht kan je je zelfs aanvragen waarom deze functionaliteit nog niet in de core van WordPress zit.

Hotfix

Nieuwe releases van WordPress gaan helaas af en toe gepaard met kleine bugs. Hotfix biedt een snelle oplossing voor deze bugs zodat je niet hoeft te wachten op een nieuwe officiële release. Binnen WordPress 3.4.1 was de welbekende bug met de custom fields met deze plugin binnen no-time opgelost.

1 reactie

Altijd op de hoogte blijven?