Menu

Cookies plugin voor WordPress: Een oplossing om vrolijk van te worden

Jan Lammert 12 februari 2013

De laatste maanden ook het nieuws gevolgd? Het was weer een waar spektakel als je de berichten omtrent de cookiewetgeving in de gaten hield. Los van de vele onduidelijkheden werd er flink geklaagd over de ‘cookiewall’ en over de beperkte keuzevrijheid door het College bescherming persoonsgegevens, de consumentenbond, de politiek en uitvoerende instanties. Het leek wel of iedereen negatief was.

Negatief? Daar houden we bij Pronamic niet van. Het internet is een medium om vrolijk van te worden en dat willen we graag zo houden. Daarom ging Pronamic samen met haar immer vrolijke partner StormMC opzoek naar een oplossing die onze klanten wel vrolijk kan maken. En StormMC kwam met een goed idee, waarom niet specifiek per onderdeel toestemming vragen? Dus niet bij binnenkomst van een website meteen mensen vragen cookies te accepteren maar in een later stadium als de bezoeker de website beter kent en specifiek per onderdeel. Bijvoorbeeld als je  een bericht wil delen via social media. Een slim idee. Je hoeft dan niet meteen een cookie te accepteren als je nog geen website hebt gezien en, wellicht nog een belangrijker argument, je weet welke cookies je accepteert. Gebruiksvriendelijker en duidelijker.

Pronamic heeft dit idee vakkundig in een WordPress jasje gegoten in de vorm van de Pronamic Cookies plugin. Een oplossing om vrolijk van te worden, zeker als je weet dat deze oplossing gratis beschikbaar is in de WordPress repository. Met behulp van deze plugin is het mogelijk om bezoekers van de website informatie te geven over de cookies die gebruikt worden en specifiek per onderdeel bezoekers toestemming te laten geven. Een nette oplossing en een oplossing om vrolijk van te worden. Een uitgebreide uitleg is in de WordPress repository te vinden.

 

10 reacties

  1. Klinkt erg mooi.
    Krijg alleen een fatal error als ik de plugin activeer.
    Zijn er plugins die conflicten opleveren?
    Groet Ramon

  2. Hier ook een error bij activatie van de plugin. Zal straks even een screenshot doorsturen.

  3. Ik heb een probleem met het installeren van de plug-in. Ik had hem al op het forum gezet maar nog geen antwoord ontvangen

Altijd op de hoogte blijven?