Menu

Webautomatisering met WeMo

Karel-Jan 3 januari 2013

Wellicht heb je wel eens van domotica gehoord. Domotica staat voor huisautomatisering en wordt steeds populairder. Gemak dient de mens, nietwaar? Bij Pronamic zijn we vooral geïnteresseerd in webautomatisering. We nemen regelmatig onze processen onder de loep om deze verder te optimaliseren en waar nodig te automatiseren. In lijn met deze visie hebben we onlangs een WeMo aangeschaft. Gewoon voor de fun. In deze blog een beknopte uitleg van onze bevindingen en wat deze techniek voor jouw business kan betekenen.

WeMo is een product van Belkin en stelt je in de mogelijkheid om via Wi-Fi op afstand apparaten te bedienen. Door de WeMo Home Control Switch aan te sluiten op het stopcontact kan je deze via een iPhone of iPad app bedienen. Ook kan je de schakelaar automatisch op vastgestelde tijden om laten zetten.

De meest interessante feature is de koppeling met IFTTT, een webservice die werkt volgens het if this, then that principe. IFTTT laat je ‘recepten’ aanmaken waarmee je apps, websites en apparaten samen kunt laten werken om bepaalde taken uit te voeren. In combinatie met een WeMo een erg krachtige oplossing voor webautomatisering.

WeMo in de praktijk

Onze opstelling is vrij eenvoudig. We hebben een zwaailicht op de WeMo aangesloten. Bij het ontvangen van een offerte aanvraag gaat het zwaailicht aan en na een aantal seconden weer uit. Als er een e-mail binnen komt wordt de WeMo d.m.v. een ‘recept’ op IFTTT getriggerd. If this (aanvraag offerte) then that (WeMo inschakelen). Hoe kan een WeMo voor jouw interessant zijn?

  • In het geval van een webwinkel kan je een zwaailicht aan laten gaan bij het krijgen van een nieuwe bestelling.
  • Bij het ontvangen van een e-mail via het contact formulier kan je de lichten laten knipperen.
  • Via de WeMo Motion kan je het aantal bezoekers op een evenement meten en deze resultaten realtime doorsturen naar je website.

Heb jij nog andere ideeën? Ik hoor ze graag!

3 reacties

  1. Dat bedrijf levert inderdaad ook erg mooie producten. Het voordeel van een WeMo is wel dat deze redelijk betaalbaar (€ 49,95) is.

Altijd op de hoogte blijven?