Pronamic iDEAL v1.1 met SEPA ondersteuning

Remco 12 januari 2013

Vorige week hebben we versie 1.1 van de Pronamic iDEAL plugin gelanceerd. Deze versie ondersteund de nieuwe iDEAL-versie 3.3.1 voor één gezamenlijke betaalmarkt in Europa (SEPA). Deze nieuwe versie is voornamelijk belangrijk voor gebruikers van de volgende iDEAL-varianten:

 • ABN AMRO – iDEAL Zelfbouw (zonder kassa)
 • Friesland Bank – iDEAL Zakelijk Plus
 • ING – iDEAL Advanced
 • Rabobank – iDEAL  Professional


Gebruikers van deze iDEAL-varianten moeten namelijk voor 1 augustus 2013 overgestapt zijn naar de nieuwe iDEAL-versie.  Gebruikers die na 1 oktober 2012 één van bovenstaande varianten heeft afgesloten maken standaard al gebruik van iDEAL 3.3.1.

Heb je vragen over de nieuwe iDEAL-versie en wat voor gevolgen die heeft voor je website en/of webwinkel, laat dan even een reactie achter.

2 reacties

 1. Hoi Remco,

  Is het updaten van je plugin voldoende of is het noodzakelijk om een nieuwe koppeling te maken tussen de webshop en het nieuwe iDeal SEPA-platform? Zo ja, heb je hier toevallig al een handleiding/stappenplan voor klaar?

  Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groet,

  Danny Scheurink

  • Het updaten van de Pronamic iDEAL plugin is niet voldoende. Er moet een nieuwe Pronamic iDEAL configuratie (v3) aangemaakt worden. We hebben momenteel nog geen handleiding/stappenplan beschikbaar. Als je echter bekend bent met de configuratie en activatie van iDEAL Advanced zou dit niet moeilijk moeten zijn.

Altijd op de hoogte blijven?