Menu

Pronamic iDEAL v1.1 met SEPA ondersteuning

Remco 12 januari 2013

Vorige week hebben we versie 1.1 van de Pronamic iDEAL plugin gelanceerd. Deze versie ondersteund de nieuwe iDEAL-versie 3.3.1 voor één gezamenlijke betaalmarkt in Europa (SEPA). Deze nieuwe versie is voornamelijk belangrijk voor gebruikers van de volgende iDEAL-varianten:

 • ABN AMRO – iDEAL Zelfbouw (zonder kassa)
 • Friesland Bank – iDEAL Zakelijk Plus
 • ING – iDEAL Advanced
 • Rabobank – iDEAL  Professional


Gebruikers van deze iDEAL-varianten moeten namelijk voor 1 augustus 2013 overgestapt zijn naar de nieuwe iDEAL-versie.  Gebruikers die na 1 oktober 2012 één van bovenstaande varianten heeft afgesloten maken standaard al gebruik van iDEAL 3.3.1.

Heb je vragen over de nieuwe iDEAL-versie en wat voor gevolgen die heeft voor je website en/of webwinkel, laat dan even een reactie achter.

2 reacties

 1. Danny Scheurink

  Hoi Remco,

  Is het updaten van je plugin voldoende of is het noodzakelijk om een nieuwe koppeling te maken tussen de webshop en het nieuwe iDeal SEPA-platform? Zo ja, heb je hier toevallig al een handleiding/stappenplan voor klaar?

  Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groet,

  Danny Scheurink

  • Het updaten van de Pronamic iDEAL plugin is niet voldoende. Er moet een nieuwe Pronamic iDEAL configuratie (v3) aangemaakt worden. We hebben momenteel nog geen handleiding/stappenplan beschikbaar. Als je echter bekend bent met de configuratie en activatie van iDEAL Advanced zou dit niet moeilijk moeten zijn.

Altijd op de hoogte blijven?