Menu

5 must have WordPress plugins – Deel 3

Karel-Jan 28 januari 2013

Tijd voor deel 3 uit de 5 must have WordPress plugins reeks. Wederom 5 must have WordPress plugins die je aan je lijst kunt toevoegen. In dit deel Google Analytics for WordPress, MCE Table Buttons, Jetpack, WordPress SEO en Pronamic Page Widget.

Google Analytics for WordPress

Met de Google Analytics for WordPress plugin kan je Google Analytics eenvoudig aan je website koppelen. Vul de UA code in en je Analytics profiel is aan je website gekoppeld. Naast de standaard functionaliteiten biedt het ook ondersteuning voor outbound link tracking, site speed tracking, koppeling met AdSense en meer.

MCE Table Buttons

De standaard WYSIWYG editor van WordPress biedt standaard geen ondersteuning voor tabellen. Gelukkig zijn hier plugins voor. De MCE Table Buttons plugin voegt extra knoppen aan deze editor toe om het beheer van tabellen te vereenvoudigen. Deze knoppen komen overigens gewoon uit de volledige versie van TinyMCE.

Jetpack

Jetpack is een plugin met veel functies. Voor veel WordPress gebruikers een absolute musthave. Jetpack is een onderdeel van WordPress.com. Om gebruik te kunnen maken van deze plugin heb je een WordPress.com account nodig. Vervolgens krijg je toegang tot veel interessante functies:

  • WordPress stats
  • Social sharing
  • Shortcode embeds
  • Gravatar hovercards
  • Infinite scroll
  • Extra sidebar widgets
  • Etc.

WordPress SEO

Iemand die redelijk bekend is met WordPress kent ongetwijfeld de WordPress SEO plugin van Yoast. Met de WordPress SEO plugin heb je controle over alle aspecten die belangrijk zijn voor SEO. Het biedt daarnaast ondersteuning voor breadcrumbs, social media integratie, RSS optimalisatie en XML sitemaps. Denk niet dat je hiermee direct goed gaat scoren in de zoekmachines. Content is en blijft de belangrijkste factor binnen SEO.

Pronamic Page Widget

Met de Pronamic Page Widget plugin kan je door middel van widgets eenvoudig pagina’s aan een widgetgebied toevoegen. Het grote voordeel van deze plugin is dat je eenvoudig verschillende templates voor verschillende pagina’s, widgets of widgetgebieden aan kunt maken. Hierdoor kan je de output eenvoudig laten verschillen. Als je meer uit je widgets wilt halen, mag deze plugin niet ontbreken. Deze plugin is overigens niet bedoeld om een hele lijst pagina’s te tonen aangezien er dan onnodig veel queries worden uitgevoerd.

Bekijk ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?