Menu

5 must have WordPress plugins – Deel 2

Karel-Jan 15 november 2012

Een aantal weken terug schreef ik over 5 populaire WordPress plugins. Uiteraard zijn er nog veel meer must have WordPress plugins. Daarom zal ik regelmatig een vijftal plugins behandelen en met jullie delen. Hierbij deel 2 met W3 Total Cache, WP-PageNavi, Pronamic Google Maps, WPML en Regenerate Thumbnails.

W3 Total Cache

Als je je website sneller wilt maken (wat je altijd moet willen) is de W3 Total Cache plugin een absolute must have. Deze plugin mag daarom ook niet ontbreken in deze lijst. De W3 Total Cache plugin biedt een groot aantal opties en instellingen om je WordPress website sneller te maken. De plugin ondersteund browser caching, pagina caching, object caching en database caching. Het biedt daarnaast uitgebreide minifying mogelijkheden en biedt ondersteuning voor CDN. De plugin wordt aanbevolen door grote internationale hosting partijen als MediaTemple en Host Gator.

WP-PageNavi

Met deze plugin kan je eenvoudig paginatie links aan je WordPress website toevoegen. Door de wp_pagenavi() functie aan te roepen in je template wordt de paginatie getoond. De plugin werkt voor de main query maar is ook inzetbaar voor custom queries. De plugin is ontwikkeld door Scribu die ook bekend is van de Posts 2 Posts plugin.

Pronamic Google Maps

Voor de implementatie van Google Maps maken we altijd gebruik van onze eigen plugin, Pronamic Google Maps. De plugin is niet alleen gebruiksvriendelijk maar is vooral ook erg flexibel en eenvoudig uitbreidbaar. De Pronamic Google Maps plugin biedt de uitstekende basis om complexe Google Maps Mashups te maken. De plugin is inmiddels al meer dan 60.000 keer gedownload.

WPML

WPML maakt een mulitaal omgeving binnen WordPress mogelijk. WPML is een premium plugin en kost 79 dollar per jaar. Standaard ondersteund de plugin 40 talen. Het is erg eenvoudig om zelf nieuwe talen toe te voegen. De plugin is eenvoudig in gebruik en maakt bijna alle componenten binnen WordPress vertaalbaar. Daarnaast biedt de plugin verscheidene template functies om de website volledig multitaal compatibele te maken.

Regenerate Thumbnails

De Regenerate Thumbnails plugin is voor ons inmiddels een must have plugin geworden. Vooral tijdens de ontwikkeling van een WordPress website komt deze plugin goed van pas. De naam van de plugin zegt genoeg. De plugin maakt het mogelijk om de thumbnails opnieuw te genereren als de afbeeldingsformaten zijn gewijzigd. Dat geldt voor alle afbeeldingsformaten, ook voor de afbeeldingen die via add_image_size zijn aangemaakt.

Dit waren weer een aantal populaire WordPress plugins die bij menig project van toegevoegde waarde kunnen zijn. Binnenkort behandel ik wederom 5 must have WordPress plugins.

Altijd op de hoogte blijven?