Menu

5 must have WordPress plugins

Karel-Jan 26 oktober 2012

Dagelijks zijn we met WordPress bezig. We worden dagelijks geconfronteerd met goede en slechte WordPress plugins. Een aantal van deze plugins gebruiken we met enige regelmaat. Deze wil ik graag met jullie delen. In de praktijk merk ik namelijk dat er te vaak plugins geïnstalleerd worden die een negatieve invloed op de werking van de website hebben.

Gravity Forms

Gravity Forms is een formulieren plugin voor WordPress. Een absolute must have. Gravity Forms kost 39 dollar per jaar. Dat is de investering dubbel en dwars waard. Een veel gebruikte gratis variant is Contact Form 7. Deze plugin kan echter qua functionaliteit en flexibiliteit Gravity Forms niet evenaren. Met Gravity Forms kan je op een eenvoudige manier contactformulieren, bestelformulieren, aanvraagformulieren, enquêtes en aanmeldingsformulieren maken. Daarnaast verzorgt Gravity Forms een koppeling met MailChimp, Campaign Monitor en PayPal. Sinds de laatste release is het zelfs mogelijk om polls aan te maken.

Posts2Posts

Posts2Posts is een erg krachtige plugin waarmee je relaties tussen verschillende post types kan leggen. Zo kan je bijvoorbeeld WordPress berichten koppelen aan pagina’s of in het geval van custom post types producten aan retailers. De plugin biedt ook de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan berichten te koppelen. In de praktijk gebruiken wij de plugin in veel gevallen om gerelateerde berichten of custom post type berichten te tonen. De plugin is ontwikkeld door Scribu, een belangrijke speler op het gebied van core ontwikkeling binnen WordPress.

Pronamic iDEAL

Ook een eigen plugin in deze lijst. Omdat we steeds meer e-commerce gerelateerde websites ontwikkelen, installeren we ook steeds vaker de Pronamic iDEAL plugin. Meer dan 50% van onze recente projecten maken gebruik van deze plugin. Pronamic iDEAL maakt het binnen WordPress mogelijk om eenvoudig te betalen via iDEAL. De plugin is beschikbaar voor WooCommerce, Jigoshop, WP e-commerce, Shopp, ClassiPress, Event Espressio en Gravity Forms. Tot 20 betalingen is deze plugin gratis te gebruiken.

Members

Members is een eenvoudige plugin waarmee je meer controle krijgt over de gebruikersrollen. Hiermee kan je zelf bepalen welke gebruikersrollen waar toegang tot krijgen. Ideaal voor websites waarbij de verschillende gebruikersrollen actief ingezet worden.

Akismet

Akismet wordt standaard bij WordPress geleverd. Met Akismet voorkom je spam reacties. Door een zelflerend filtersysteem kan Akismet spamreacties herkennen. Deze worden vervolgens automatisch gemarkeerd als spam. In mijn ogen in veel gevallen een veel mooiere oplossing dan de integratie van Captcha. Voor 5 dollar per maand kan je al gebruik maken van deze plugin. Voor niet commerciële websites of persoonlijke blogs is deze plugin zelfs gratis.

Heb je vragen over één van deze plugins? Ik vertel je er graag meer over.

2 reacties

  1. Het Posts2Posts plugin kende ik nog niet. Het is voor de basic gebruiker misschien iets ingewikkeld (je moet tenslotte je theme bestanden bewerken), maar eens ingeschakeld werkt het toch erg prettig. Verdwijnen wel de verbindingen wanneer een bericht of pagina later wordt verwijderd?

  2. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar het lijkt me wel dat de connections dan verwijderd worden. De connecties worden overigens ook opgeslagen in een aparte tabel (wp_p2p).

Altijd op de hoogte blijven?