Menu

Verhoging BTW in WooCommerce

Jan Lammert 27 september 2012

Op 1 oktober wordt de BTW verhoogd van 19% naar 21%. Ook webshops zullen hier rekening mee moeten houden. Daarbij is het van belang om in de gaten te houden dat niet de besteldatum maar het tijdstip van leveren als leidraad geldt. In de praktijk zal het dus voorkomen dat goederen die op 29 september worden besteld al betaald moeten worden met hoge BTW tarief aangezien het product minimaal op 1 oktober wordt geleverd. Voor meer informatie over deze fiscale aspecten, kijk op de website van de belastingdienst.

BTW percentage wijzigen in WooCommerce


WordPress in combinatie met WooCommerce is één van de meest geleverde e-commerce oplossingen van Pronamic. Vandaar voor onze klanten een korte uitleg over hoe het BTW percentage is te wijzigen:

  1. Ga naar het menu-item WooCommerce en kies de optie Instellingen.
  2. Kies vervolgens voor het tabblad Belasting. Dit tabblad is bovenin de pagina te vinden.
  3. Wijzig het BTW tarief van 19% naar 21% en klik op Wijzigingen opslaan.

Het BTW tarief is nu aangepast. Lukt de wijziging niet omdat je gebruik maakt van een Engelstalige WordPress in combinatie met WooCommerce? Download dan de vertaling die Pronamic gratis beschikbaar heeft gesteld.

Altijd op de hoogte blijven?