Menu

Facebook pagina verwijderen

Leo 10 augustus 2012
Verwijder Facebook pagina

Bijgewerkte versie (januari 2019)

In sommige gevallen is het wenselijk om een eerder aangemaakt Facebook pagina te sluiten en te verwijderen. Soms blijken er meerdere (dubbele) pagina’s aanwezig te zijn of is door naamsverandering een Facebook pagina overbodig geworden. Ook al doe je niets meer met een Facebookpagina, deze blijft wel bestaan in Facebook, maar ook vindbaar in zoekmachines zoals Google. Daarom kan het verwijderen van een Facebook pagina goed passen binnen de marketingstrategie van jouw bedrijf.

Het verwijderen van een Facebook pagina is eenvoudiger dan veel mensen denken. In slechts vier stappen kan jouw Facebook pagina al worden verwijderd.

Verwijder je pagina in 4 stappen

In vier stappen je Facebook pagina verwijderen.

 1. Inloggen bij Facebook

  Login bij Facebook en bekijk je Facebook Bedrijfspagina.

 2. Ga naar instellingen

  Klik op de knop ‘Instellingen’ rechts bovenaan.Instellingen Facebook pagina verwijderen

 3. Ga naar pagina verwijderen

  Onderaan de instellingen-pagina staat de optie ‘Pagina verwijderen’ en klik op ‘Bewerken’.

 4. Pagina verwijderen

  Lees instructies voor het verwijderen van je pagina goed door. Maak vervolgens een keuze om de ‘publicatie (van de pagina) ongedaan te maken’ of om deze definitief te verwijderen. Als de publicatie ongedaan wordt gemaakt is de pagina onzichtbaar voor publiek en alleen bereikbaar door beheerders. Wordt gekozen voor definitief verwijderen dan heb je 14 dagen om de verwijdering te annuleren. Na deze 14 dagen vraagt Facebook middels e-mail nog eenmaal bevestiging om de pagina definitief uit haar database te verwijderen.Facebook pagina verwijderen

Tip! Maak eerst een back-up van de Facebook pagina voordat je deze verwijderd. Twee items boven het verwijderen van de pagina vind je de optie om de pagina te downloaden.

Social Media Marketing: strategie, design en beheer

Benieuwd hoe u Social Media effectiever in kunt zetten voor uw organisatie? Neem eens vrijblijvend contact op met Pronamic om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe behulpzaam was dit artikel? Behulpzaam Niet zo behulpzaam

Altijd op de hoogte blijven?