Facebook pagina verwijderen

Martijn Duker 10 augustus 2012

In sommige gevallen is het wenselijk om een eerder aangemaakt Facebook pagina te sluiten en te verwijderen. Soms blijken er meerdere (dubbele) pagina’s aanwezig te zijn of is door naamsverandering een Facebook pagina overbodig geworden. Ook al doe je niets meer met een Facebookpagina, deze blijft wel bestaan in Facebook, maar ook vindbaar in zoekmachines zoals Google.

Verwijderen van een Facebook pagina is eenvoudiger dan veel mensen denken. In slechts vijf stappen kan uw Facebook pagina al worden verwijderd.


Stap 1: Login bij Facebook en bekijk je Facebook Fanpagina.

Stap 2: Klik op de knop ‘pagina bewerken’ rechts bovenaan.

Stap 3: Kies in het dropdown menu voor ‘Toestemmingen beheren’.

Stap 4: Onderaan de pagina staat de optie ‘Pagina verwijderen’, klik op ‘[Naam Facebookpagina] verwijderen’

Stap 5: Maak een keuze in het perminent verwijderen van de pagina of het onzichtbaar maken van de pagina voor publiek. Wordt gekozen voor het definitief verwijderen van de pagina, dan heeft u nog 14 dagen om de verwijdering te annuleren. Na deze 14 dagen vraagt Facebook middels e-mail nog eenmaal bevestiging om de pagina definitief uit haar database te verwijderen.

 

Social Media Marketing: strategie, design en beheer

Benieuwd hoe u Social Media effectiever in kunt zetten voor uw organisatie? Neem eens vrijblijvend contact op met Pronamic om de mogelijkheden te bespreken.

0 reacties

Altijd op de hoogte blijven?