Menu

Ontwikkelingen Google+

Martijn Duker 28 juni 2012

Ongeveer een jaar geleden werd het Google+ Project van Google gestart. Google+ werd volgens velen in de markt gezet als concurrerend social media platform van o.a. Facebook. Al snel werd zichtbaar dat Google Plus verder gaat dan ‘enkel’ een sociaal platform. Integratie van Google+ in de zoekresultaten en andere Google diensten krijgt steeds serieuzere vormen en lijkt al redelijk ingeburgerd bij een groot aantal internet gebruikers.

Google+ richting 550 miljoen gebruikers

Deze week bereikte mij het bericht dat Google+ wereldwijd al richting de 300 miljoen gebruikers gaat. Dagelijks komen er bijna 1,2 miljoen nieuwe gebruikers bij en gezien de groei van het aantal gebruikers wordt verwacht dat Google+ aan het eind van het jaar tussen de 500 en 550 miljoen geregistreerde gebruikers zal hebben.

In eerdere berichten heb ik mij nog wel eens kritisch uitgelaten over de meerwaarde voor de gemiddelde gebruiker van Google+ als sociaal platform. Toch is het platform blijven groeien en groeien en hoor ik steeds meer mensen om me heen die zich afvragen wat ze met Google+ kunnen en uit nieuwsgierigheid er eens mee aan de slag gaan. Anderen zijn vrijwel automatisch overgestapt naar Google+ door overname van de populaire fotodienst Picasa.

Een aantal van de nieuwe ontwikkelingen binnen Google+ zorgen ervoor dat ook ik als gebruiker steeds meer de meerwaarde ben gaan inzien. Ook deze maand heeft Google weer twee belangrijke updates doorgevoerd. Google kwam vandaag met Google+ for tablets en Google+ Events.

Google+ for Tablets

Google+ is beschikbaar geworden voor tablets nadat in mei al nieuwe versies van Google+ voor Android en iOS telefoons waren geïntroduceerd. De nieuwe app is niet alleen groter dan de mobiele app, maar is volledig ontworpen en ingericht voor tablets. Deze tablet versie zal er voor moeten zorgen dat het aantal gebruikers van Google+ en de gebruikservaring blijft groeien.

Google Plus voor tablets

De tablet versie is nu al beschikbaar voor Android maar wordt in de komende weken ook uitgerold voor iOS.

Google+ Events

Met Google+ Events (Google+ Evenementen) worden al uw speciale momenten op een prachtige manier gearchiveerd van begin tot eind. Google+ Events biedt de mogelijkheid om prachtige, unieke interactieve uitnodigingen te sturen naar familie, vrienden of kennissen.

Tijdens het evenement voegt u middels uw mobiele telefoon gemakkelijk foto’s, video’s en berichten aan het evenement toe. Alle deelnemers kunnen direct bijdragen aan één gedeelde fotocollectie. Na het evenement worden alle foto’s en video’s op een overzichtelijke manier gebundeld en zijn op één plek terug te vinden.

Google+ Events is ook voor bedrijfspagina’s te gebruiken en dat biedt interessante mogelijkheden voor bedrijven om mensen uit te nodigen voor een bedrijfsevenement. Ook is het mogelijk om personen uit uw kringen uit te nodigen voor een Google+ Hangout.

Zoals eerder genoemd is Google+ geen op zichzelf staand platform, maar geïntegreerd in veel verschillende Google diensten. Google+ Events is gekoppeld aan Google Calender zodat afspraken direct in uw agenda worden verwerkt en Google Navigation zorgt ervoor dat u gemakkelijk de juiste locatie weet te vinden.

Google Events Calender

Gerelateerde artikelen


 

2 reacties

  1. Het wordt haast automatisch voor je aangemaakt als je een Google-account hebt. Aangezien ik er 4 heb, heb ik ook vier Google-plus account, tja.. Zo kom ik ook wel aan 500 miljoen..

  2. Helaas is ook Picasa opgenomen in Google+. Het oude Picasa was veel gebruikersvriendelijk en om te kunnen delen hoeven uitgenodigde personen niet eerst een Google+-account aan te maken. Op deze manier dwingt Google iedereen een account te nemen en ja, dan tikt het inderdaad wel lekker snel aan, de gebruikers.

Altijd op de hoogte blijven?