Menu

WooCommerce v1.5.4

Remco 18 april 2012

Gisteren is WooCommerce versie 1.5.4 gelanceerd en daarmee is deze WordPress webwinkel plugin weer voorzien van een aantal verbeteringen en uitbreidingen. Op de changelog pagina is een hele waslijst te zien met nieuwe functionaliteiten, tweaks, bug fixes en lokalisatie verbeteringen.

Ik zal hieronder kort een aantal verbeteringen / uitbreidingen noemen:

 • Shortcode voor het weergeven van een lijst van product categorieën.
 • Verbeterde variaties paneel voor het beheren van product variaties.
 • Wachtwoorden worden niet meer verstuurd in nieuwe klant account e-mailberichten.
 • Ongebruikte tabs (beschrijving en reviews) worden niet meer getoond op de frontend.
 • E-mail voettekst verbeterd voor weergave in Outlook.
 • Mogelijkheid om per product variatie een uitgelichte afbeelding, downloadbaar en/of virtueel product te definieren.

WooCommerce v1.5.4 product variaties

Nederlandse WooCommerce webwinkel

In deze nieuwe versie van WooCommerce zijn ook weer een aantal nieuwe teksten toegevoegd die vertaald moesten worden. We hebben zojuist de WooCommerce (nl) vertaalplugin bijgewerkt met een actuele vertaling voor WooCommerce. In onderstaande tabel is een overzicht te zien van hoe de WooCommerce plugin zich ontwikkeld qua teksten en vertalingen:

Versie Aantal vertalingen Verschil
1.1.1 1306
1.2 1357 +51
1.2.1 1401 +44
1.2.4 1454 +53
1.3 1508 +54
1.4 1657 +149
1.5 1762 +105
1.5.1 1772 +10
1.5.2 1783 +11
1.5.3 1863 +80
1.5.4 1869 +6

Voor het vertalen van de teksten gebruiken we overigens verschillende websites om de teksten zo netjes mogelijk te vertalen:

Deze websites geven goed advies over hoe bepaalde teksten vertaald kunnen worden. Zo geeft Google Translate niet een hele nette vertaling voor ‘fee‘, maar geeft MyMemory wel bruikbare resultaten voor ‘fee‘. Ook Taaladvies.net geeft bruikbaar advies voor bijvoorbeeld de vertaling van ‘in stock’, dit kan immers vertaald worden naar ‘in voorraad’ of naar ‘op voorraad’. Wij hebben in dit geval gekozen voor ‘in voorraad’ omdat dit gebruikelijker is in België.

OmniKassa voor WooCommerce

Voor WooCommerce gebruikers die de OmniKassa betaalmethode willen aanbieden in hun webwinkel hebben we ook goed nieuws. We hebben vrij recent de Pronamic iDEAL plugin uitgebreid met OmniKassa ondersteuning. Hierdoor kan nu zeer eenvoudig de OmniKasssa betaalmethode toegevoegd worden aan elke WooCommerce webwinkel. Daarnaast kan met met onze WordPress iDEAL plugin ook vrijwel alle andere iDEAL betaalmethoden gebruiken in combinatie met WooCommerce.

8 reacties

 1. sander van den brakel

  Ik krijg de NL taalset niet aan de praat. (nieuwste WP en nieuwste plugins).

  Moet ik nog iets anders doen dan de plugin activeren?

  Alvast bedankt!

 2. Als ik de nederlandse versie van WordPress installeer en dan de WooCommerce plugin installeer laden mijn pagina’s niet meer.. Ik krijg dan enkel nog een witte pagina te zien, ook als ik bijvoorbeeld naar /wp-login.php ga. Heeft iemand misschien enig idee waar dit aan kan liggen? Met de engelse versie van WordPress werkt het prima, maar daarmee werkt de WooCommerce (NL) vertaalplugin helaas niet.

  • Heb je dit probleem alleen als je de “WooCommerce (nl)” plugin installeert en activeert? Of ook alleen met een Nederlandse WordPress installatie en de “WooCommerce” plugin? Je zou eventueel DEBUG_MODE aan kunnen zitten in wp-config.php om te zien wat er fout gaat.

 3. Hallo Remco,

  Ik heb de nieuwste versie van wp (3.4) en de nieuwste van woocommerce. Nu heb ik alleen een probleem.
  Als ik iets wil bestellen op de site gaan alle stappen goed, tot dat ik hem daadwerkelijk wil plaatsen. Dat lukt niet. Er is geen bevestigingsknop meer.

  Ook als ik in de bo zit kan ik zelf geen bestellingen aanmaken. Wat kan er fout zijn en wat zou ik kunnen aanpassen?

  Groetjes Suzanne

  • Het is erg lastig om in te schatten wat er precies fout gaat. Volgens mij ontbreekt op de “Kassa” pagina ) onder de kop “Uw bestelling” een aantal belangrijke onderdelen. Ik vermoed dat er daar ergens iets fout gaat. Je kunt WordPress debug mode https://codex.wordpress.org/Editing_wp-config.php#Debug) aanzetten om te kijken of je een foutmelding te zien krijgt op die plek.

  • De kassa pagina lijkt helaas nu vrijwel helemaal geen output meer te geven. Ik kan dus zo niet zien wat er precies fout gaat. Waarschijnlijk kun je dan het beste even contact opnemen met de WooComemrce ontwikkelaars https://woocommerce.com/.

Altijd op de hoogte blijven?