Menu

WordPress; Het meest populaire CMS

Karel-Jan 30 januari 2012

We zitten al weer even in het nieuwe jaar. Tijd om nog even op 2011 terug te kijken. Het was een goed jaar voor Pronamic. We hebben aan veel uitdagende projecten mogen werken voor mooie opdrachtgevers. WordPress heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld. Wij zien de kracht van WordPress en hierin staan wij niet alleen. Het aantal specifieke vragen naar WordPress is explosief gestegen. Niet geheel onlogisch. Uit verschillende onderzoeken blijkt WordPress het meest populaire CMS van 2011.

Het succes van WordPress is in een groeispurt beland na de lancering van versie 3.0. Vanaf toen kon WordPress een volwaardig CMS genoemd worden. Er was vaak nog enige onenigheid of je WordPress wel een CMS kon noemen, het is van oorsprong immers blogging software. Op de website communiceren ze dit nog steeds zo. WordPress is echter meer dan dat, het is een platform die voor veel websites de meest voor de hand liggende CMS oplossing is. Uit onderzoek blijkt dat 91% deze mening met mij deelt en WordPress betiteld kan worden als een volwaardig CMS.

Of je WordPress nu een volwaardig CMS vindt of niet, je kan er niet onderuit WordPress is het meest populaire CMS wereldwijd. Uit een onderzoek van W3Techs blijkt dat 15,7% van alle websites draait op WordPress. Dat is een content management aandeel van 54,2%. Daarnaast is WordPress bij Google ook het meeste gezochte CMS. Ik verwacht dat WordPress dit jaar alleen maar verder gaat uitlopen van Joomla en andere populaire CMSen. WordPress 3.3 is inmiddels al meer dan 5 miljoen keer gedownload. Maar liefst 70 miljoen websites draaien op WordPress. In de plugin repository zijn meer dan 17.000 plugins te vinden.

Draait uw website al op WordPress? Nog niet overtuigd van de kracht van WordPress? Neem eens contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?