Menu

Nederlandse vertaling WooCommerce v1.3

Remco 8 december 2011

Vorige week donderdag is WooCommerce versie 1.3 gelanceerd en zijn er weer allerlei zaken verbeterd en nieuwe functionaliteiten bij gekomen. In deze nieuwe versie is de afhandeling van belastingen / BTW compleet herschreven. Daarnaast zijn de HTML sjablonen voor het weergeven van producten en beoordelingen verbeterd, deze worden nu opgebouwd volgens de officiële Product en Review Schema.org syntax.

Dankzij de Schema.org syntax zullen de belangrijkste zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo WooCommerce webwinkels beter begrijpen. Zo zullen de zoekmachines nu bijvoorbeeld eenvoudig kunnen lezen wat de prijs, afbeelding en beschrijving is van een product. Iets wat voorheen voor zoekmachines vrijwel onmogelijk was te bepalen door de vele niet geclassificeerde teksten in een webpagina.

WooCommerce Schema.org syntax

Verder kun je nu in WooCommerce gebruik maken van coupons voor gratis verzendingen en is de bestellingen interface sterk verbeterd. Door deze nieuwe functionaliteiten zijn er ook weer een aantal teksten bijgekomen die vertaald moeten worden naar het Nederlands. Wij hebben daarom de Nederlandse WooCommerce vertaling uitgebreid en een aantal verbeteringen aangebracht in de voorgaande vertalingen.

WooCommerce bestelling bewerken

Het is niet handig om na elke nieuwe versie van WooCommerce handmatig de vertalingen te updaten. Daarom hebben we vorige week de WooCommerce (nl) plugin gelanceerd. Deze plugin staat compleet los van WooCommerce en zorgt er voor dat je WooCommerce plugin altijd van een actuele Nederlandse vertaling is voorzien. Zodra WooCommerce een nieuwe versie lanceert zorgt Pronamic er voor dat er zo snel mogelijk een nieuwe nette Nederlandse vertaling beschikbaar is. Je kunt vervolgens eenvoudig en snel de WooCommerce plugin samen met de WooCommerce (nl) plugin updaten. Voor Gravity Forms werken met een soortgelijke constructie en al veel Nederlandse WordPress gebruikers maken gebruik van de Gravity Forms (nl) plugin.

Versie Aantal vertalingen Verschil
1.1.1 1306
1.2 1357 +51
1.2.1 1401 +44
1.2.4 1454 +53
1.3 1508 +54

Plaats een tweet en download de Nederlandse vertaling voor WooCommerce.

Als je een Nederlandse WooCommerce gebruiker bent dan is de Pronamic iDEAL plugin waarschijnlijk ook erg interessant. Met behulp van deze plugin voeg je eenvoudig de iDEAL betaalmethode toe aan je WooCommerce webwinkel. De plugin is ook erg handig voor iDEAL geavanceerd (pro, advanced) gebruikers die met behulp van onze plugin eenvoudig hun beveiligingscertificaten kunnen genereren en gebruiken. Mocht je hulp nodig hebben met het configureren of installeren van je WooCommerce WordPress webwinkel dan kun je uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.

2 reacties

  1. Veronique Wanst

    Hey! Ik probeerde Woocommerce te vertalen in het nederlands met jullie plugin, maar op de één of andere manier lukt het niet. Ik heb hem gewoon via wordpress als plugin gedownload en geactiveerd. Dus niet apart, want ik zou niet weten hoe dat moet :P… Wat doe ik verkeerd? Thanks!

    • WooCommerce is standaard al uitgerust met een Nederlandse vertaling. De plugin zou dus sowieso naar het Nederlands vertaald moeten zijn, uiteraard moet je dan wel de Nederlandse WordPress versie geïnstalleerd hebben: https://nl.wordpress.org/.

      Onze WooCommerce (nl) plugin zorgt er vervolgens voor dat veel teksten beter vertaald worden, daarnaast ben je dankzij deze plugin zeker van de meest actuele vertaling.

Altijd op de hoogte blijven?