Menu

Nederlandse vertaling WooCommerce v1.2

Remco 9 november 2011

Sinds WooCommerce 1.1.1 op 27 september werd gelanceerd hebben de ontwikkelaars niet stil gezeten. Er zijn sindsdien al 3 updates uitgebracht waardoor we sinds 3 november bij versie 1.2 zijn aangekomen. Vanaf versie 1.2 is WooCommerce ook uitgerust met een Nederlandse vertaling (Subversion Repository 1.1.3 en 1.2). Deze Nederlandse vertaling is neer gezet door Ramon van Belzen. Volgens zijn weblog bevat WooCommerce 1.2 de volledige Nederlandse vertaling voor WooCommerce 1.1.3 en zal versie 1.2.1 de volledige vertaling voor versie 1.2.1 bevatten.

De vertalingen van Ramon wijken echter af van onze vertaling, de kans dat iemand een tekst op dezelfde manier vertaald is immers erg klein. Daarom hebben we besloten om voorlopig onze eigen vertaling voor WooCommerce aan te houden. We hebben het WooCommerce project onder gebracht in GlotPress waardoor we eenvoudig versies kunnen bijhouden en als team kunnen werken aan de vertalingen. Op deze manier kunnen we eventuele vertaalfouten snel oplossen en de WooCommerce plugin zo consistent mogelijk vertalen.

WooCommerce in GlotPress

Ben je niet tevreden met de huidige vertaling van WooCommerce? Probeer dan ook eens de WooCommerce vertaling van Pronamic. Je kunt deze gratis downloaden door een tweet te plaatsen. Ook als je vindt dat bepaalde teksten beter vertaald kunnen worden dan horen we dat graag. Laat gerust een reactie achter of vul ons contactformulier in!

Plaats een tweet en download de Nederlandse vertaling voor WooCommerce.

6 reacties

  1. Waar kan je de taal van Woocommerce selecteren? De files staan op mijn server. Heb zelfs de overige talen verwijdert maar alles blijft braaf engels.

    • Je kunt in principe niet alleen voor WooCommerce een taal selecteren / configureren. Je configureert de Nederlandse taal voor je complete WordPress installatie. Dit doe je door in je WordPress wp-config.php define(‘WPLANG’, ”); te wijzgen naar define(‘WPLANG’, ‘nl_NL’);.

Altijd op de hoogte blijven?