Menu

Factuur betalen formulier

Remco 25 oktober 2011

Vrijwel iedereen beheert zijn geldzaken tegenwoordig via internet. Via internetbankieren kan je eenvoudig geld overmaken en rekeningen betalen. Online winkelen en direct betalen is erg eenvoudig dankzij betaalmethodes zoals iDEAL en PayPal. Steeds meer bedrijven versturen hun facturen ook digitaal via een e-mail naar hun klanten. Het facturatie proces kan hierdoor verder geautomatiseerd worden. Daarnaast bespaar je natuurlijk ook papier en portokosten.

Om het de klant nog makkelijker te maken kunnen bedrijven hun klanten een online formulier aanbieden waarmee een factuur eenvoudig online is te betalen. Dit kan als voordeel hebben dat de klant geen rekeningnummer gegevens e.d. hoeft in te voeren. Daarnaast kun je als bedrijf een notificatie krijgen zodra de betaling binnen is. Op de website van Sri Lanka Travel is een voorbeeld te zien van een dergelijk formulier.

Voor bedrijven die een WordPress website hebben is het nu erg eenvoudig om een dergelijk formulier op te zetten. Hiervoor hoeft men alleen de populaire WordPress formulieren plugin “Gravity Forms” en de “Pronamic iDEAL” plugin te installeren. Vervolgens is binnen enkele minuten een “factuur betalen” formulier op te zetten.

Gravity Forms formulier beheren

Op onderstaande afbeelding is te zien hoe binnen WordPress een dergelijke formulier is op te zetten met behulp van Gravity Forms.

 

Formulier op website

Bovenstaand formulier kan vervolgens eenvoudig geïntegreerd worden binnen een WordPress pagina.

Mocht je een dergelijk formulier op je website willen plaatsen koop dan een Gravity Forms en Pronamic iDEAL licentie. Ben je op zoek naar een WordPress maatwerk oplossing dan kun je uiteraard ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

3 reacties

 1. Mooi dat dit kan, maar is het niet zo dat dit soort functionaliteit eigenlijk in je (online) boekhoudpakket zou moeten zitten? Dan is er ook meteen een koppeling met de betalingstatus van de factuur. Dat scheelt weer allerlei koppelingen. Wij gebruiken moneymedic voor de online boekhouding en daar zitten iDeal betalingen standaard in. Erg handig.

  • Het zou natuurlijk hartstikke mooi zijn als boekhoudpakketten betaalwijzen zoals iDEAL integreren. Ik denk dat er momenteel echter nog weinig pakketten zijn uitgerust met deze functionaliteit.

   Ik vermoed daarom dat voor veel organisaties WordPress in combinatie met Gravity Forms en de Pronamic iDEAL plugin een krachtigere en flexibelere oplossing is. Men kan met deze plugins betalingsformulieren helemaal naar eigen wens inrichten, vormgeven en integreren.

   Daarnaast ben je met Gravity Forms niet beperkt tot betalen via iDEAL, maar kun je daar bijvoorbeeld ook eenvoudig PayPal aan toevoegen. Alles kan via je eigen website verlopen en betalingen komen direct op je eigen rekening terecht.

   Voor organisaties die al een iDEAL pakket hebben afgelsoten bij hun bank kan een dergelijke constructie ook voordeliger zijn. MoneyMedic is ongetwijfeld een fantastisch pakket, maar de kosten per transactie zijn nog wel vrij hoog.

  • De kosten per transactie zijn inderdaad vrij hoog bij Moneymedic, dus voor kleine bedragen is het minder geschikt en is integratie in de eigen website wel weer zinvol.

Altijd op de hoogte blijven?