Menu

IDEAL banken, varianten en prijzen

Remco 14 september 2011

Inmiddels bieden vrijwel alle grote banken in Nederland iDEAL aan als betaalmethode. De meeste banken bieden 2 iDEAL varianten aan: een iDEAL basis en een iDEAL uitgebreid variant. De verschillende banken hanteren verschillende prijzen per variant. Hieronder kun je een overzicht vinden van wat de kosten zijn:

iDEAL basis

De iDEAL basis variant is bij vrijwel alle banken de goedkoopste variant. Nadeel van deze variant is dat je status van een betaling via een omgeving van de bank moet controleren. Voor kleine webwinkels of websites hoeft dat echter geen probleem te zijn. Grotere websites willen echter vaak bepaalde processen verder automatiseren. Voor deze partijen is de uitgebreide iDEAL variant in veel gevallen geschikter.

Bank Kosten per transactie Kosten per maand Bron
ANB Amro € 0,60 iDEAL Easy
Friesland Bank € 0,55 iDEAL Zakelijk
ING € 0,50 € 20,00 iDEAL Basic
Rabobank € 0,55 iDEAL Lite

iDEAL uitgebreid

De uitgebreide iDEAL variant biedt websites de mogelijkheid om de status van een betaling op te vragen. Hierdoor kunnen websites volledig geautomatiseerd de status van een betaling opvragen. Bij een succesvolle betaling kan vervolgens automatisch een e-mail of bestelling worden verstuurd. Voor websites die regelmatig betalingen binnen krijgen en processen willen automatiseren is deze variant daarom erg geschikt.

Bank Kosten per transactie Kosten per maand Bron
ANB Amro € 0,75 € 15,00 + eenmalig € 125,00 iDEAL Zelfbouw
Friesland Bank € 0,45 € 20,00 + eenmalig € 100,00 iDEAL Zakelijk Plus
ING € 0,50 € 20,00 iDEAL Advanced
Rabobank € 0,45 (naar Rabobank € 0,40) € 20,00 + eenmalig € 100,00 iDEAL Professional

iDEAL voor WordPress

Als je iDEAL wilt integreren in WordPress dan kun je hier voor de Pronamic iDEAL plugin gebruiken. De plugin zal een aantal populaire WordPress plugins uitbreiden met de iDEAL betaalmethode. In eerste instantie bevat de Pronamic iDEAL plugin enkel een add-on voor de formulieren plugin Gravity Forms. We zullen echter op korte termijn ook andere WordPress plugins uitbreiden met iDEAL betaalmogelijkheden. Populaire WordPress webwinkel plugins zoals WP E-Commerce, Shopp en Jigoshopp staan daarbij hoog op onze lijst. Overigens kunnen ontwikkelaars de plugin gebruiken om maatwerk iDEAL koppelingen op te zetten binnen WordPress.

Altijd op de hoogte blijven?