Menu

Meer over Google+

Martijn Duker 24 augustus 2011

Zoekmachine gigant Google heeft eind juni een start gemaakt met het uitrollen van een eigen sociaal netwerk, genaamd Google+. Google gaat hiermee de concurrentie aan met sociale netwerken als Facebook, Twitter, Hyves, etc. Op het eerste gezicht lijkt Google+ behoorlijk op de reeds bestaande netwerken zoals Facebook. Als je iets langer naar dit sociale netwerk kijkt en ermee aan de slag gaat, merk je dat het niet zomaar een social netwerk is. Google+ zit prima in elkaar en is erg gebruiksvriendelijk.

Enkele interessante opties van Google+ zijn de zogenaamde Circles, Hangouts en Sparks. In onderstaande video vindt u een kort overzicht van de mogelijkheden van Google+.

Halverwege de maand juli lag het aantal gebruikers van Google+ al boven de 10 miljoen gebruikers wereldwijd. Ook de Google +1 button, waarmee artikelen, berichten of zoekresultaten gewaardeerd kunnen worden, is behoorlijk succesvol. Dagelijks wordt de +1 knop 2,3 miljard keer per dag gebruikt. Zoals eerder aangegeven zal de +1 button van invloed zijn op de natuurlijke zoekresultaten. Door de +1 beoordelingen kunnen de organische posities in de zoekmachine verbeteren.

Waarom Google+?

Nu zullen er heel veel mensen zijn die zeggen “Waarom zal ik Google Plus gaan gebruiken, ik heb al een Hyves en een Facebook account”. Bekijk dan eens onderstaande video waarin de ‘sociale media guru’ het verschil tussen Facebook en Google+ aantoont.

Google+ voor bedrijven

Op dit moment is Google+ slechts bedoeld voor consumenten, maar later dit jaar komt Google met aangepaste profielen die geschikt zijn voor bedrijven (Google+ Business Profile Pages). De verwachting is dat meer producten van Google te gebruiken zullen zijn binnen Google+ waarmee het gebruikersgemak voor bedrijven sterk zal verbeteren. Google raadt bedrijven af om op dit moment met reguliere Google Plus profielen contact te zoeken met Google+ gebruikers.

Voor bedrijven is het echter wel uitermate interessant om gebruik te gaan maken van de Google +1 button. Deze button zal van invloed zijn op de natuurlijke zoekresultaten en is al te integreren in een eigen website.

Google+ invite ontvangen?

Heb je nog geen Google Plus account, maar wil je toch graag alvast de mogelijkheden van Het Google+ project bekijken? Wij beschikken over de mogelijkheid om een beperkt aantal mensen uit te nodigen om deel te nemen aan Google+. Wil jij een Google+ invite ontvangen? Laat even een reactie achter met je e-mailadres en we sturen je een Google+ uitnodiging.

Altijd op de hoogte blijven?