Menu

Google Panda Update nu ook naar Nederland

Martijn Duker 15 augustus 2011

Een tijdje terug hebben we er al over geschreven dat zoekmachine Google een aantal algoritmische wijzigingen zou gaan doorvoeren om de website met kwalitatieve slechte content uit de rankings te weren. Deze wijziging binnen het algoritme wordt ook wel de Panda Update van Google genoemd.

Tot dusver was de Panda Update alleen nog maar van toepassing voor Engelstalige websites, maar Google heeft afgelopen week aangekondigd de update ook uit te rollen naar websites met de Nederlandse taal.

Waarom de Panda Update van Google?

Veel mensen doen er tegenwoordig veel aan om met een website op de eerste posities van Google terecht te komen. De eerste posities in de zoekmachines zijn erg belangrijk en kunnen een website veel extra bezoekers en potentiële klanten opleveren. Met behulp van gedegen zoekmachine optimalisatie is het mogelijk om op een eerlijke manier de posities binnen de zoekmachines te beïnvloeden.

Toch zijn er in deze wereld ook nog altijd mensen die de grens van het toelaatbare opzoeken en met slimme trucs proberen de zoekmachines te beïnvloeden. Ze proberen met zo weinig mogelijk inspanning en content van anderen goed te scoren in zoekmachines. Veel van deze sites hebben echter veel minder waarde voor de bezoekers dan de originele websites.

Om de kwaliteit van de zoekresultaten te kunnen waarborgen voert Google daarom regelmatig aanpassingen door en voert updates uit om spam websites en website met lage kwaliteit aan te pakken. Voor de bezoekers van Google eigenlijk alleen maar goed nieuws! De kwaliteit van de zoekresultaten is tenslotte de reden waarmee mensen kiezen gebruik te maken van zoekmachine Google.

Wat te doen?

Wilt uw weten of uw website getroffen is door de Panda Update? Houd dan komende week nauwlettend de bezoekersaantallen van uw website in de gaten en monitor uw posities op belangrijke zoekwoorden. Merkt u een aantoonbare daling van de bezoekers uit Google.nl dan is uw website wellicht slachtoffer geworden van de Panda Update. Kijk dan kritisch naar uw website en content. Zijn er pagina’s die zwakke content bevatten, of wellicht van andere bronnen overgenomen zijn? Probeer deze zaken als eerste aan te pakken en verbeter uw pagina’s door eigen, unieke content te creëren.

Twijfelt u eraan of uw website de Panda Update zal weerstaan, neem contact op met onze zoekmachine optimalisatie specialist. We kunnen uw rankings en bezoekersaantallen nauwlettend monitoren en adviseren waar het gaat om het realiseren van een zoekmachine vriendelijke website.

Altijd op de hoogte blijven?