Menu

Afbeeldingen comprimeren met WordPress

Leo 8 augustus 2011

Google beoordeeld websites sinds enige tijd op de laadsnelheid. Om de laadtijd van de website te verlagen zijn er een aantal handige WordPress plugins beschikbaar. Eén daarvan is de W3 Total Cache plugin. Deze plugin richt zich vooral op browser-caching en het comprimeren van HTML-, CSS- en Javascript bestanden. Met de juiste instellingen kan de laadtijd flink verbeteren.

Een goede aanvulling is de plugin WP Smush.it die zorgt voor het zo goed mogelijk comprimeren van afbeeldingen. Erg handig voor als de klant zelf de website beheert.

Als ontwikkelaar lever je de website zo perfect mogelijk op, waardoor ook de laadtijd van de website goed is. Bij Pronamic rusten wij daarom onze websites ook standaard uit met de W3 Total Cache plugin. De laadtijd van de website kan echter flink oplopen wanneer de beheerder afbeeldingen gaat uploaden die enkele MB’s groot zijn. Deze afbeeldingen kunnen of groot van afmeting zijn of gewoon slecht gecomprimeerd. De afmeting van de afbeelding kan standaard in WordPress worden aangepast. Voor dat laatste komt de WP Smush.it plugin goed van pas.

De WP Smush.it plugin verwijderd alle overbodige (meta-data) informatie uit afbeeldingen. Optimaliseert de compressie, zet sommige GIF afbeeldingen om in geïndexeerde PNG’s en verwijderd alle niet gebruikte kleuren uit geïndexeerde afbeeldingen. Afbeeldingen kunnen door deze wijzigingen flink kleiner worden en dus sneller laden.

Zodra deze plugin is geïnstalleerd zullen alle afbeeldingen die worden geüpload in WordPress automatisch behandeld worden, zonder dat je hier iets van merkt.
Ook afbeeldingen die al op je website staan, kun je nog handmatig door Smush.it laten behandelen.

Voorbeeld - Smush It plugin verkleind afbeelding met 57%

Maak je geen gebruik van WordPress? Ga dan naar smushit.com om je afbeeldingen zelf te uploaden en te laten comprimeren. Of vraag Pronamic naar de mogelijkheden om je website om te zetten naar WordPress. Je kunt dan gebruik maken van dit gebruiksvriendelijke systeem en de kracht van WordPress ervaren.

Altijd op de hoogte blijven?