Menu

Google Shopping nu ook uitgerold in Nederland

Martijn Duker 3 mei 2011

Vanaf vandaag wordt Google shopping getoond in de zoekmachine Google.nl. In verschillende landen werden Google Shopping-resultaten al getoond in de organische resultaten van Google. Vanaf vandaag zijn deze resultaten ook zichtbaar voor de Nederlandse gebruikers van de populaire zoekmachine. Google shopping biedt voor webshop eigenaren interessante kansen om hun producten op een nieuwe manier onder de aandacht te brengen.

Wat is Google Shopping?

Google Shopping nu ook in NederlandGoogle Shopping is één van de nieuwe Google producten die recent in Nederland zijn gelanceerd. Google wil met dit product online shoppers en aanbieders dichter bij elkaar brengen. Voor de gebruiker wordt het hierdoor mogelijk om op een snelle en gemakkelijke manier producten met elkaar te vergelijken en daarbij de winkel te vinden waar het product te koop is. Google Shopping moet hiermee de vervanger worden van de vele vergelijkingssites.

Aanbieders kunnen zich aanmelden via het Google Merchant Center en met behulp van een productfeed producten toevoegen aan Google Shopping. De feed van de aanbieders moet echter wel voldoen aan de eisen die zoekmachine Google hieraan gesteld heeft.

Meer bezoekers in uw webwinkel met behulp van Google Shopping

De producten die aangemeld zijn bij Google Shopping zullen in ieder geval getoond worden op een speciale website van Google Shopping, maar zullen naar alle waarschijnlijkheid binnen aanzienlijke tijd mogelijk ook binnen de natuurlijke zoekresultaten getoond worden. Het toegevoegde product moet dan wel relevant zijn aan de zoekopdracht van de consument.

Afbeeldingen binnen de zoekresultaten zullen prominenter in beeld verschijnen dan de reguliere zoekresultaten, wat een positief effect zal hebben op het doorklikpercentage van de Google Shopping resultaten. Gebruik van Google Shopping kan voor webshop eigenaren zorgen voor een grote toename van niet-betaalde relevante bezoekers op uw website.

Producten in de natuurlijke zoekresultaten

Aanmelding voor Google Shopping is gratis

Het aanmelden van producten aan Google Shopping is gratis. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het uploaden van uw producten of voor het aanvullende hoeveelheid verkeer die u ontvangt.

Google Shopping in combinatie met Google AdWords

Met Google Shopping is het niet alleen mogelijk om de natuurlijke zoekresultaten te beïnvloeden, maar kan ook een koppeling worden gemaakt met Google AdWords. Dit biedt adverteerders de mogelijkheid om productafbeeldingen aan tekstadvertenties toe te voegen. De gebruikers van de zoekmachine zien hierdoor direct de gekozen productfeeds met daarbij de bedragen. Webshops kunnen hierdoor heel effectief adverteren op bepaalde productgroepen.

Wilt u ook gebruik maken van Google Shopping? Of zoekt u ondersteuning of begeleiding voor Google Shopping? Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

1 reactie

  1. “De producten die aangemeld zijn bij Google Shopping zullen in ieder geval getoond worden op een speciale website van Google Shopping, maar zullen naar alle waarschijnlijkheid binnen aanzienlijke tijd mogelijk ook binnen de natuurlijke zoekresultaten getoond worden. ”

    Inmiddels worden de producten ook binnen de natuurlijke zoekresultaten weergegeven. Zoek maar is op “iPhone 4”: https://www.google.nl/search?hl=nl&q=iphone+4&gws_rd=ssl

Altijd op de hoogte blijven?