Menu

Google lanceert Page Speed Online

Martijn Duker 13 april 2011

Onlangs heeft zoekmachine Google een nieuw project gelanceerd genaamd Page Speed Online. Met deze tool kan gemakkelijk en snel de website snelheid gemeten worden. Daarnaast geeft de gratis tool van Google suggesties om een website sneller te maken.

Waarom mijn website sneller maken?

Sinds afgelopen jaar is de laadtijd van een website één van de officiële rankingsfactoren van Google. Snelle websites ranken tegenwoordig beter dan langzame websites. De ranking van een website kan niet alleen worden opgehangen aan de laadtijd, maar het is één van de vele factoren van Google die de uiteindelijke ranking bepaalt. De vindbaarheid binnen zoekmachines wordt tegenwoordig dus mede aan de hand van de laadtijd bepaalt.

Gebruikers van het web verwachten dat het internet snel en gebruiksvriendelijk is. Ook zoekmachine Google deelt deze gedachte. Om die reden worden snellere websites ‘beloond’ voor een betere prestatie (laadtijd) en minder sneller websites worden minder goed beoordeeld.

Het verbeteren van uw website doet u echter niet alleen voor betere posities in de zoekmachines. Snellere websites converteren daarnaast beter en genereren dus meer leads, bestellingen of offerte aanvragen.

Hoe kan ik de laadtijd van mijn website verbeteren?

Voor de gemiddelde website is met relatief weinig inspanning veel verbetering mogelijk. Recentelijk hebben we zonder al te veel moeite onze eigen website van een score 62/100 kunnen verbeteren naar 83/100.

Enkele aanpassingen die al snel voor veel verbetering kunnen zorgen:
• Browser caching
• Comprimeer HTML bestanden
• Comprimeer CSS bestanden
• Comprimeer Javascript

Een juiste configuratie van de WordPress plugin W3 Total Cache is een must voor iedereen die aandacht besteed aan een snellere laadtijd om de SEO van een website te verbeteren.

Ook nieuwsgierig wat voor score uw website behaalt ten aanzien van de laadtijd? Ga naar Page Speed Online en bekijk uw score. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van zoekmachine optimalisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Altijd op de hoogte blijven?