Menu

WordPress plugin Page Teasers

Remco 21 februari 2011

Bij het ontwerpen van websites komt het regelmatig voor dat er zogenaamde teasers op pagina’s worden geplaatst om bezoekers te lokken naar andere pagina’s. Op deze manier kunnen bezoekers eenvoudig relevante informatie vinden en kunnen ze snel doorklikken naar vervolgpagina’s.

Op de volgende afbeeldingen zijn enkele voorbeelden van deze zogenaamde teasers te zien:

Aqturion.nl

Aqturion.nl

Lemeleresch.nl

Screenshot website Lemeleresch.nl

In veel gevallen moeten deze teasers ook eenvoudig te beheren zijn. Voor het beheren van websites maken we veel gebruik van WordPress. Dit systeem biedt echter standaard geen functies voor het beheren van teasers. Om die reden hebben we een WordPress plugin ontwikkeld die dit mogelijk maakt. Op onderstaande afbeelding is de “Pronamic Page Teasers” plugin te zien binnen WordPress.

WordPress gebruikers kunnen dankzij deze plugin eenvoudig per pagina teasers opgeven. WordPress ontwikkelaars bepalen vervolgens hoe deze teasers op de website weergegeven moeten worden. Ontwikkelaars kunnen zelf definiëren of de teasers alleen bestaat uit een titel, afbeelding, intro tekst of een combinatie daarvan.

Ben jij een WordPress ontwikkelaar dan kun je de “Pronamic Page Teasers” plugin gratis installeren op je WordPress website. Mocht je nog geen gebruik maken van WordPress en je website ook zelf eenvoudig willen beheren dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. We zijn overigens erg benieuwd naar je mening over de “Pronamic Page Teasers” plugin, laat hieronder gerust een reactie achter.

2 reacties

  1. Meestal gebruik ik hier de featured/thumbnail image voor. Zie bijv. hier waar ik het onlangs nog heb gebruikt:

    Haalt de plugin de image gewoon uit de content van de pagina?

    • De plugin haalt niet per definitie de image gewoon uit de content van de pagina, je kunt als je wilt ook gebruik maken van de featured/thumbnail image.

Altijd op de hoogte blijven?