Menu

Het belang van goede foto’s

Jelke 18 januari 2011

Foto’s zijn een erg belangrijk aspect van een website. Het oog van een bezoeker observeert in een paar milliseconden de website, hierbij worden foto’s als een van de eerste objecten verwerkt. Het is een feit dat deze eerder worden verwerkt dan de aanwezige tekst. Beeldelementen zijn dus erg belangrijk om de juiste associaties bij je bezoeker te activeren. Bij het gebruik van foto’s gaat het dus niet alleen om sfeer maar ook om associaties en herkenning.

Wij als ontwikkelaars vragen in het eerste traject van het ontwikkelen van een website om relevante foto’s. Deze kunnen qua inhoud sterk verschillen. Dit kunnen werkzaamheden, medewerkers of visualisaties van proces zijn. Maar veelal zien we dat er weinig geschikte foto’s beschikbaar zijn. Dit is erg jammer. Het maakt het voor ons moeilijker om de juiste associatie en essentie van het bedrijf te weerspiegelen in het ontwerp van de website.

Goede foto van Geenaannemer.nl
Goede foto van Geenaannemer.nl

Daarom zou ik willen voorstellen; zorg er voor dat je altijd een kleine compacte digitale camera bij je hebt als je op pad gaat. Je weet nooit of de perfecte gelegenheid zich voordoet om een mooi element van het bedrijf vast te leggen. Dit kan alleen maar in je voordeel werken.

Een toestel

Iedereen heeft tegenwoordig thuis wel een kleine digitale camera liggen. Bijna allemaal zijn ze wel geschikt om goede basiskwaliteit foto’s te maken. Daarnaast kost een eenvoudige digitale camera vandaag de dag niet veel. Maar vergeet ook de eventuele camera van je telefoon niet. Misschien heeft deze wel minder functies, maar meestal zijn ze wel in staat om goede eenvoudige foto’s te maken.

Waar moet je in eerste instantie rekening mee houden

Bij het nemen van foto’s gaat het niet alleen om op het knopje te drukken en het daarbij te laten. Er komen meer aspecten aan de orde. Denk er altijd aan om foto’s vanuit meerdere perspectieven te nemen zodat je naderhand een keuze kunt maken van de beste hoek. Probeer ook de grootste lichtbron op de foto altijd in je rug te houden. Dit zorgt in de meeste gevallen voor een goede belichting van je object.

Probeer tijdens het nemen van foto’s ook eens van de ‘auto’ functie van je toestel af te stappen. Kijk eerst naar de omstandigheden, is er genoeg licht of heb ik een flits nodig.

Geen foto’s?

Heb je geen goede foto’s? Geen zorgen, wij kunnen meestal wel goede foto’s op het internet vinden die de gewenste sfeer en associatie aanroept bij de bezoeker. Maar houd er rekening mee dat hier mogelijk kosten aan verbonden zijn. De aanschaf hiervan doen we altijd in goed overleg.

Tot slot

Sla je foto’s op een centrale plaats op, en zorg ervoor dat ze op datum gesorteerd zijn. Zorg er tevens voor dat de batterij weer volledig opgeladen is, je hebt namelijk niks aan een digitale camera waarvan de accu leeg is. Succes met het maken van foto’s!

Altijd op de hoogte blijven?