Menu

10 social media voorspellingen voor 2011

Leo 17 januari 2011

Onlangs kwam ik het artikel “21 Social Media Predictions for 2011” tegen.
Een must read volgens de persoon die via Twitter melding gaf van deze link.
De schrijver, Erik Qualman, noemt in zijn artikel enkele interessante voorspellingen waarvan hij denkt dat deze staan te gebeuren in 2011. In dit artikel de 10, voor mij, meest opvallende voorspellingen.

  1. Twitter wordt ingelijfd door een groot media bedrijf zoals bijvoorbeeld CNN. Twitter heeft bewezen dat zij goed aansluit op grote evenementen op TV (zoals het WK-voetbal en in Nederland, #TVOH en rampen). Met ‘New Twitter’ en een overname is Twitter gereed om geld te gaan verdienen.
  2. Social media technieken zullen duidelijker worden. Alleen de sterke merken zoals Facebook, Twitter, LinkedIn blijven over (Bye bye Foursquare, Orkut, MySpace, Gowalla, etc.). Hyves plaats ikzelf in het tweede rijtje. Facebook blijft groeien ten koste van Hyves.
  3. Meer en meer zal marketing gericht zijn op het verkrijgen van een publieke beoordeling door de consument.
  4. Social e-commerce en sociale zoekresultaten zullen door bovengenoemde steeds belangrijker worden.
  5. Social media wordt erg belangrijk voor iedere organisatie. Niet alleen voor de marketing en PR afdeling. Het komt centraal te staan van de hele bedrijfsstrategie en beïnvloed de processen van sollicitaties, klantenservice en verkoop.
  6. 45 procent van de bedrijven blokkeert social media. Houd er rekening mee dat dit zal dalen zodra bedrijven gaan beseffen dat medewerkers een extra communicatiekanaal zijn.
  7. Google wordt het nieuwe Microsoft, Facebook wordt het nieuwe Google.
  8. Heb je vandaag nog geen mobiele website, dan loop je nu al achter.
  9. De verplaatsing van de marketingbudgetten van de traditionele media naar de digitale media zal zich in rap tempo blijven voortzetten.
  10. We zullen meer praktisch gebruik van geo-locatie tools gaan zien. Bijvoorbeeld, je haalt elke morgen koffie bij de Starbucks. Zodra je op 10 minuten afstand bent, zal je bestelling worden geplaatst en staat deze klaar zodra je aankomt.

In de meeste voorspellingen kan ik mij goed vinden, in sommige iets minder. Zo heeft Twitter onlangs uitgesproken dat zij graag een zelfstandig bedrijf wil blijven. Het is dus nog maar afwachten of Twitter werkelijk wordt overgenomen. Wat is jou mening over deze voorspellingen, of heb je aanvullingen? Laat het hieronder weten!

Altijd op de hoogte blijven?