Menu

WordPress 3.1

Karel-Jan 21 december 2010

Pronamic maakt veelvoudig gebruik van WordPress. WordPress is open source, gebruiksvriendelijk, zoekmachine vriendelijk en sinds versie 3.0 een waardig CMS te noemen. Veel van onze klanten maken gebruik van dit systeem. En met succes, we horen alleen maar lovende reacties. Binnenkort wordt versie 3.1 gelanceerd. Deze versie biedt een aantal noemenswaardige updates die ik in deze blog kort wil toelichten.

 • Intern linken is vereenvoudigt
  Heb je ook altijd problemen met het linken naar andere pagina’s of blogberichten binnen je website? WordPress 3.1 biedt uitkomst. Dit is direct de meest interessante update. De pop-up waar je een link kan toevoegen is aangepast. Met een dropdown kan je nu de pagina of het bericht selecteren waar je naar toe wilt linken. Intern linken ging nooit zo eenvoudig.

 • Post formats
  Een andere erg interessante functionaliteit is de post formats. Een functionaliteit waar ik persoonlijk erg over te spreken ben. Het gebeurt vaak dat je een post wilt classificeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de classificatie ‘notitie’, ‘nieuw’, ‘quote’ of ‘gallery’. Nu zou je daar nog een categorie voor aanmaken en het desbetreffende bericht of pagina daar aan koppelen. Of bij berichten daar de sticky post functionaliteit voor gebruiken. Vanaf WordPress 3.1 gebruiken we hiervoor post formats. Je kan een onbeperkt aantal post formats aanmaken. Deze meta informatie geeft dus de mogelijkheid om berichten en pagina’s verschillend vorm te geven.

 • Sorteren van kolommen
  Met de komst van WordPress 3.1 kunnen berichten gemakkelijk gesorteerd worden op naam, datum, auteur of andere velden door op de desbetreffende kolom titel te klikken. Een functionaliteit die er als je het mij vraagt al veel eerder in had moeten zitten.

 • Verbeterde paginatie
  Als je website veel berichten en/of pagina’s bevat, kan de huidige paginatie erg frustrerend werken. Als je bijvoorbeeld naar de zesde pagina van de berichten pagina wil moet je eerst een aantal keren op volgende klikken. Waarom niet direct de mogelijkheid bieden om naar pagina 6 te gaan? Met WordPress 3.1 is dit probleem opgelost.

Wat je verder nog kan verwachten?

Een aantal andere functionaliteiten die je met WordPress 3.1 kunt verwachten:

 • Betere ondersteuning voor Internet Explorer 9.0;
 • Zoekresultaten worden m.b.v. Ajax getoond;
 • De back-end is nu ook in een ander thema beschikbaar.

WordPress 3.1 wordt zoals het nu lijkt in december gelanceerd. Meer weten? Pronamic vertelt je graag meer over WordPress.

Altijd op de hoogte blijven?