Menu

Nederlandse vertaling Gravity Forms

Remco 14 december 2010

Veel WordPress websites die wij ontwikkelen zijn standaard voorzien van formulieren. Zo is vrijwel elke website standaard uitgerust met een eenvoudig contactformulier. Om deze formulieren te realiseren maken we veel gebruik van de WordPress plugin Gravity Forms. Dit is een WordPress plugin ontwikkeld door Rocketgenius uit Virginia Beach, Virginia. Helaas is deze plugin standaard (nog) niet uitgerust met een Nederlands vertaling.

Gelukkig zijn er al verschillende personen uit de Nederlandse WordPress community bezig geweest met de Nederlandse Gravity Forms vertaling. Zo hebben Remkus de Vries en Jan-Egbert Krikken afgelopen oktober de vertaling voor Gravity Forms 1.4.3.1 gepubliceerd. Om gebruik te maken van deze vertaling moeten de vertaalbestanden handmatig in de Gravity Forms plugin map worden geplaatst. Het vervelende hiervan is dat na elke update van Gravity Forms de Nederlandse vertaling verloren gaat. Hierdoor moet na elke update handmatig opnieuw de Nederlandse vertaling worden geplaatst. En aangezien Rocketgenius regelmatig updates uitbrengt kan dat erg vervelend zijn.

Gelukkig kwam Remkus de Vries in samenwerking met het team van Rocketgenius met een oplossing. Een minpunt van deze oplossing was dat je na een grote update van Gravity Forms alsnog de vertaalbestanden handmatig moet updaten. Ik als webontwikkelaar bij Pronamic dacht: dat kan beter. Daarom heb ik de oplossing van Remkus in een plugin gegoten die we bij Pronamic zo up-to-date mogelijk zullen houden. Hierdoor zijn alle Nederlandse Gravity Forms gebruikers altijd automatisch voorzien van de meest recente Gravity Forms vertaling. Je kunt de Nederlandse Gravity Forms vertaling voortaan dus als plugin installeren. De plugin is te vinden in WordPress Plugin Directory onder de naam “Gravity Forms (nl)“.

Inmiddels is Gravity Forms release candidate (RC) versie 1.5 gelanceerd. Pronamic heeft de vertaalbestanden inmiddels helemaal bijgewerkt. Zodra Gravity Forms 1.5 gelanceerd wordt zullen wij de update zo snel mogelijk uitbrengen. In deze update zal ook het agenda invoerveld vertaald zijn naar het Nederlands.

3 reacties

 1. Bedankt voor de plugin, ziet er zeer handig uit.
  Echter, na installatie krijg ik de plugin niet werkend.
  Ik heb nl_NL ingesteld als taal in wp-config.php maar de tab ‘Forms’ in de backend blijft engels.
  Ik draai 3.0.4.

  Enig idee waar dat aan zou kunnen liggen?

 2. De plugin werkt bij ons zonder problemen op meerdere websites.

  – WordPress » 3.0.4
  – Gravity Forms » 1.4.5
  – Gravity Forms (nl) » 1.4.5

  Welke PHP versie gebruik je?

 3. Versie 5.3.2 gebruik ik.
  Gebruik exact dezelfde versies van de plugins.

  Tip: even een checkbox in dit formulier maken dat ik automatisch op de hoogte wordt gesteld bij een nieuwe comment.
  Kwam de reactie van je nu toevallig tegen.. :)

Altijd op de hoogte blijven?