Menu

Hoe kom ik hoger bij Google Maps?

Jan Lammert 6 september 2010

Kun je mij aanmelden bij Google Maps? Dat was de vraag die een klant mij een 5 maanden geleden stelde. Aangezien ik wel vaker klanten aanmeld bij deze deze dienst, de correcte naam is overigens Google Places, was het voor mij een kleine moeite om ook deze klant aan te melden.

De andere reden dat ik dit graag doe is omdat een vermelding bij Google Places steeds belangrijker wordt:

  • Eén op de vijf mensen die zoekt via Google gebruikt een locatie in de zoekterm. De kans dat de gemiddelde internetter daardoor in aanraking komt met Google Places is steeds groter;
  • Doordat de mobiele telefoon steeds meer wordt gebruikt bij het internetten en door de vele nieuwe toepassingen die daardoor ontstaan, wordt Google Places steeds populairder;
  • De vermelding op Google Places staat helemaal bovenaan. Grote kans dus dat deze wordt gelezen.

Voordelen genoeg dus en het aanmelden kan snel en eenvoudig. Hierdoor ontstaat er een nieuwe uitdaging. Doordat zoveel bedrijven zich aanmelden valt het niet mee om om bovenaan te komen en dat is wel wat je wilt. Daardoor kwam er bij mij een nieuwe vraag naar boven borrelen: hoe zorg ik voor een hoge positie bij Google Places? In dit artikel staan een aantal tips om hoger te komen.

Hoe kom ik hoger bij Google Places?

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. De positie van je bedrijf wordt vastgesteld aan de hand van een algoritme. Omdat Google Places een dienst is die nog regelmatig wordt vernieuwd, wijzigt het algoritme ook regelmatig. Er zijn wel theorieën op het internet beschikbaar die melden hoe je hoger kunt komen maar die zijn niet altijd betrouwbaar. Uit eigen ervaring kan ik je wel alvast een viertal tips geven:

  1. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in. Dus ook foto’s en eventuele openingstijden;
  2. Verwerk een zoekwoord in je titel. Dus meld je niet aan als ‘J.Kuijper’ maar als ‘Schilder en onderhoudsbedrijf J.Kuijper’;
  3. Vraag recensies aan klanten. Google beschouwt de melding een stuk betrouwbaarder en completer wanneer er een resesencie bij staat;
  4. Vul zoveel mogelijk categorieën in. Bij het invullen van de gegevens wordt er ook gevraagd in welke sectoren ofwel categorieën het bedijf werkzaam is. Probeer de maximaal aantal categorieën in te vullen. Uiteraard moet het wel zinvol blijven.

Aan de hand van deze tips zou je al een stuk hoger moeten kunnen komen. Succes is echter niet gegarendeerd. Zoek je wel gegarandeerd succes? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben jarenlange ervaring met online marketing en geven je graag advies over hoe jij meer bezoekers op je website kunt krijgen..

2 reacties

  1. ik wil graag mijn bedrijf boven op googke maps zien..Ik heb het alles geproberd maar dat lukt me …dus als ik op taxi den bosch tippen zie ik me altijd vijfde of zesde of zie ik me soms helemaal niet…Als u me kunt willen helpen dat wil ik heel graag…

    m.v.g taxi 24 b.v Den Bosch

Altijd op de hoogte blijven?