Menu

Behaal succes uit je website

Karel-Jan 9 september 2010

Een website hebben is 1, een succesvolle website hebben is een ander verhaal.  Een succesvolle website heb je niet zomaar. Dit vergt tijd, kennis en vooral ook geduld. Pronamic is gespecialiseerd in de ontwikkeling van doelgerichte websites waarbij een sterke focus op rendement wordt gelegd.

Aan de hand van concrete online marketing doelstellingen kunnen wij inzicht geven in het succes van een website. Een website is logischerwijs succesvol wanneer de doelstellingen behaald zijn en de investering binnen een (vooraf) bepaalde tijdsperiode is terug verdiend. Onze aanpak is gebaseerd op het veelgebruikte 5K marketing model. Omdat het 5K model voornamelijk gericht is op het koopproces en niet zozeer van toepassing is op andere doelstellingen hebben we dit model vertaald naar een 4-stappen plan.

Onze aanpak

Een succesvolle website zal bezoekers moeten genereren. Deze bezoekers zullen vervolgens een actie op de website moeten uitvoeren. Als deze bezoekers vervolgens ook nog eens naar de website terugkeren is dat helemaal mooi. Al deze aspecten spelen een belangrijke rol bij een online marketing campagne. Om van een online marketing campagne een succes te maken hanteren wij zoals gezegd een 4-stappen plan, bestaande uit de volgende pijlers:

  1. Bereik
  2. Bezoek
  3. Conversie
  4. Tevredenheid

Scoort je website goed op al deze punten, dan kun je met recht zeggen dat je een website hebt die werkt!

Bereik

Allereerst zult je je potentiële klant moeten bereiken. Dit kan door middel van  zoekmachine optimalisatie, online adverteren, Adwords, affiliate marketing of door social media netwerken zoals Twitter, Hyves en Facebook in te zetten. Probeer de boodschap bij zoveel mogelijk potentiële klanten voor te schotelen. Dat staat centraal in deze stap.

Bezoek

Een groot bereik geeft niet de garantie voor veel bezoekers. In deze stap gaan we voor een zo hoog mogelijke CTR. Oftewel het aantal mensen dat daadwerkelijk doorklikt naar de website. Hierbij speelt relevantie een grote rol. Een voorbeeld: Door middel van zoekmachine optimalisatie hebben we ervoor gezorgd dat een website met een bepaald zoekwoord in de top 3 van de zoekresultaten is belandt. Uit de statistieken blijkt echter dat dit tot dusver nog weinig bezoekers opgeleverd heeft. De oorzaak hiervan zou kunnen zijn dat de beschrijving van de link niet goed gekozen is. De meta description zou in dit geval geoptimaliseerd kunnen worden.

Ook kan bijvoorbeeld een Adwords advertentie 100.000 keer getoond worden (het bereik is groot) als er vervolgens niet op geklikt wordt, levert het nog niks op. Een slechte advertentietekst zou hiervan de oorzaak kunnen zijn.

Conversie

Oké, inmiddels klikken de bezoekers door naar uw website. Dat is mooi. Echter, wat doen de bezoekers op je website? Blijven ze op de website om een offerte aan te vragen of zijn ze binnen een paar seconden weer weg? Bij deze stap draait alles om conversie. Oftewel hoeveel procent van het aantal bezoekers voert daadwerkelijk een actie uit op de website. Hierbij spelen de landingspagina’s en call to actions een grote rol. Door middel van bijvoorbeeld A/B testing proberen wij de conversies omhoog te schroeven. A/B testing heeft voor ons geleidt tot erg goede resultaten.

Terugkerende bezoekers

Bovenstaande pijlers dragen bij aan een succesvolle website. Maar wat misschien wel de belangrijkste factor voor een succesvolle website is, zijn het aantal terugkerende bezoekers. Terugkerende bezoekers kennen je website namelijk al en zullen sneller geneigd zijn weer een actie op de website uit te voeren. Het is daarom belangrijk de website zo in te richten, dat bezoekers graag terug komen. Denk hierbij aan het beschikbaar stellen van een RSS feed, het versturen van een nieuwsbrief of het aanbieden van kortingen.

Pronamic helpt je graag met het vergroten van het advertentie bereik, hogere bezoekersaantallen, hogere conversie percentages en meer terugkerende bezoekers. Pronamic is gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, Adwords, social media, e-mail marketing, affiliate marketing en alle andere relevante online middelen om optimaal rendement uit een website te halen.

Altijd op de hoogte blijven?