Menu

Hotel-, restaurant-, bar en winkelhouders opgelet!

Remco 14 juni 2010

Een aantal maanden geleden kwam ik voor het eerst berichten op Twitter tegen zoals deze:

Omdat ik niet wist waar het over ging drukte ik op de link in de tweet. Ik kwam terecht op de website van Foursquare:

Het ontwerp van deze website sprak mij niet aan en daarom had ik deze al snel weer afgesloten. Toch kwam ik steeds vaker tweets tegen met daarin Foursquare genoemd. Dit wekte opnieuw mijn interesse, waarom maken zoveel mensen gebruik van Foursquare?

Na wat rondneuzen op internet ontdekte ik dat er ook een iPhone applicatie was voor Foursquare. Nadat ik deze had geïnstalleerd werd het me eindelijk een beetje duidelijk wat Foursquare is.

Foursquare geeft gebruikers de mogelijkheid om in te checken in gelegenheden zoals cafés, restaurants, hotels en winkels. Vrienden worden daarvan op de hoogte gesteld via bijvoorbeeld Twitter.

Het leuke aan Foursquare is dat je direct kunt zien wie zich nog meer hebben ingechecked op de locatie waar jij je hebt ingechecked. Op die manier hoef je niet meer een bekende te missen in een café. Daarnaast kun je tips en to-do’s lezen van andere gebruikers. Zo weet je direct wat de beste zitplaats is of het lekkerste eten van het menu.

Naast deze leuke functionaliteiten zit er ook nog een spelelement in Foursquare. Je kunt namelijk zogenaamde badges verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld een badge verdienen door 10 keer naar de bioscoop te gaan of bij 20 verschillende pizzeria’s pizza te eten.

Er zijn inmiddels al honderden verschillende badges te winnen. Op de website LifeStreamen staan enkele tips over hoe je badges kunt winnen.

Ik vroeg me af of onze klanten al de op hoogte zijn van Foursquare. Als eigenaar van een hotel, restaurant, café of winkel is Foursquare denk ik erg interessant. Zo kun je bijvoorbeeld je vaste klanten leren kennen en ze korting geven. Zijn er al Friese ondernemers die iets met Foursquare doen?

Een aantal van onze klanten op Foursquare:

Een aantal interessante artikelen over Foursquare die de moeite waard zijn om te lezen:

1 reactie

  1. Jeroen (desocialist)

    Leuk artikel. Het Nederlandse alternatief feest.je timmert ook aardig aan de weg en is zeker de moeite waard om in de gaten te blijven houden.

Altijd op de hoogte blijven?